Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt DTS-HD decoder naar soundbars, tv’s en home cinema systemen

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2014, 15:20 CategorieHome cinema sets

Hoewel nagenoeg alle receivers en Blu-ray spelers tegenwoordig over ondersteuning voor de DTS-HD Master Audio-codec beschikken blijven de tv’s, home cinema systemen en soundbars achter. LG wil daar verandering in brengen en heeft daarom een nieuw samenwerkingsverband met DTS gesloten.

LG laat deze week weten dat alle toekomstige 4K Ultra HD tv’s, soundbar systemen, receivers, digitale mediaspelers en home cinema systemen uitgerust worden met de DTS-HD Master Audio decoder. Dit houdt in dat alle toekomstige producten van LG ondersteuning bieden voor alle DTS audioformaten, waaronder DTS Digitial Surround, DTS Express en DTS-HD Master Audio. Dit laatstgenoemde formaat zien we op veel Blu-ray discs terug en biedt hoge resolutie audio in maximaal 11.1-kanalen.

Maar, de decoder die we in LG soundbars, mediaspelers en home cinema systemen gaan zien is compleet van de grond opgebouwd om ook ondersteuning voor streaming video’s te bieden. LG heeft nog niet bekendgemaakt wanneer we exact deze ondersteuning in producten kunnen verwachten en om welke producten het exact gaat. Momenteel biedt de Koreaanse fabrikant op veel apparaten ondersteuning voor het Dolby Digital audioformaat.

Lees meer over het verschil tussen DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD en wat nu het beste formaat voor je home cinema systeem is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.