Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG bevestigt te werken aan quantum dot-tv’s

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2014, 14:39 CategorieLcd en led tv's

Er gingen al wat geruchten over maar LG heeft deze week officieel bevestigd dat het bedrijf werkt aan quantum dot-displays. LG zal de quantum dot-tv’s, welke qua beeldkwaliteit dicht in de buurt van oled komen, naast de huidige oled tv line-up voeren.

We hebben het al een paar jaar over de quantum dot-techniek maar tot op heden wordt er door tv-fabrikanten weinig mee gedaan. Alleen Sony werkt al met de techniek, voor de achtergrondverlichting van de nieuwste Triluminos lcd tv’s. LG is de eerste fabrikant die met een speciale line-up quantum dot-tv’s komt, zo bevestigt Jung Do-hyun, de chief financial officer van het bedrijf.

Simpel gezegd komt de techniek er op neer dat blauwe led’s ingepakt worden in rode en groene quantum dots. Elke led kan vervolgens blauw, rood en groen licht weergeven, wat voor meer kleuren moet zorgen. De techniek wordt vooral gezien als verbetering van de lcd-techniek en zou zelfs de concurrentie met oled aan moeten kunnen gaan. De productiekosten liggen echter een stuk lager dan oled.

LG ziet de quantum dot-televisies dus als goedkoop alternatief voor oled tv’s, welke voor minimaal 3.000 euro in de winkels liggen. De verwachting is dat we de eerste QDTV’s (?) van LG tijdens CES 2015 in Las Vegas gaan zien. Deze beurs vindt plaats in de tweede week van januari.

Overigens zou volgens recente geruchten ook Samsung aan quantum dot-tv’s werken en afgelopen september toonde het Chinese TCL al een 55-inch prototype met 4K-resolutie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.