Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HBO wil losbreken van de kabel in de VS

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2014, 11:19 CategorieStreamingdiensten

HBO is van plan om net als Netflix te werk te gaan: zodoende hoef je geen kabelabonnement meer te hebben om HBO te kunnen bekijken. Die plannen gelden nu voor de VS, mogelijk geldt dat later ook voor Europa.

HBO op de kabel

Mocht je je afvragen wanneer HBO nou eens de kabel zou dumpen, om, net als Netflix, zelfstandig als streamingservice verder te gaan, dan hebben we een klein beetje goed nieuws. Gisteren kondigde het bedrijf namelijk aan dat het volgend jaar een opzichzelfstaand abonnement wil aanbieden waarmee het mogelijk is ook HBO te ontvangen zonder dat je een kabelabonnement hebt. En dat houdt ook in dat je bijvoorbeeld HBO Go op je tablet of smartphone kan zetten en daarop de nieuwste HBO-series kan kijken, net zoals het bij Netflix het geval is.

Volgens de directie bij HBO wil het bedrijf alle muren rondom de dienst weghalen en de service aan iedereen kunnen aanbieden die er interesse in heeft. Er zijn nog een hoop mensen die geen HBO hebben op dit moment, om verschillende redenen. Sommige mensen hebben de kabel niet meer, terwijl anderen het weigeren bij een bepaalde kabelaar een abonnement af te sluiten. HBO wil het doel bereiken door te blijven werken met de huidige partners, maar onderzoekt ook de mogelijkheden met andere bedrijven samen te werken.

Ondanks het feit dat HBO lucratieve deals erop nahoudt met bepaalde kabelaars, is het mogelijk dat de concurrentie met Netflix een oneerlijke strijd wordt, aangezien Netflix nergens aan verbonden zit en je met een tv, computer, spelcomputer of smart device de service kunt ontvangen. Dat blijkt ook uit de cijfers: Netflix zet momenteel meer om dan HBO, dus er valt nog wat te behalen. Wanneer deze ontwikkelingen ook van kracht zijn in Europa of Nederland, is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Reacties

  1. peter vb
    16 oktober, 2014 om 16:46

    H.B.O en laatste nieuws is dat ook C.B.S zich wil los maken van de kabel. Misschien wel een begin van het eind van de dure kabel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.