Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google komt binnenkort met nieuwe Chromecast

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2014, 11:44 CategorieMediaspelers

Google brengt binnenkort een nieuwe versie van de Google Chromecast uit op de markt, blijkt uit gegevens van het overheidsorgaan FCC. De komst van de Nexus Player zorgt er dus niet voor dat Google afscheid neemt van dit handige HDMI-apparaatje.

Google Chromecast

Ook al betreedt Google wederom de videostream-markt met de onlangs aangekondigde Nexus Player, dat betekent niet dat Google afscheid neemt van de handige Chromecast. Sterker nog, Google is momenteel bezig met een nieuwe versie van het apparaat. Dat blijkt uit gegevens van de Federal Communications Commission (FCC), een Noord-Amerikaans overheidsorgaan dat communicatieproducten beoordeelt en onderzoekt voordat ze op de markt verschijnen. Wanneer weten we niet precies, maar het apparaat moet al snel uitkomen, zo stelt de FCC.

De early adopters van de eerste generatie Chromecast hoeven zich geen zorgen te maken over hun HDMI-dongle, aangezien die niet compleet nutteloos wordt. Google heeft namelijk al aangegeven dat de meeste gebruikers geen verschil zullen opmerken tussen beide versies van hetzelfde apparaat. Waarom er dan toch een nieuwe op de markt komt? Google heeft simpelweg de nieuwe Chromecast voorzien van betere hardware en software, maar die doen voorlopig nog hetzelfde als de eerste Chromecast. Er komt zelfs geen 5gHz Wi-Fi op het apparaatje, waar gebruikers wel om vragen.

Nexus Player

Eerder deze week kondigde Google de Nexus Player aan. De Nexus Player is het eerste apparaat dat draait op Android TV, een platform dat voor het eerst werd aangekondigd in juni. Met de box kun je niet alleen films, series en muziek streamen, je kunt er ook nog Android-spellen op spelen. Het ondersteunt zelfs wat Chromecast-features, wat misschien betekent dat Google dit keer een compleet pakket aanbiedt als het om je huiskameropstelling. De Nexus Player wordt in samenwerking gemaakt met Asus.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.