Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Atmos-update Pioneer SC-LX88, SC-LX78 en SC-LX58 nu beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2014, 12:53 CategorieReceivers

Na eerder deze maand al aangekondigd te hebben dat de high-end receiver een gratis update krijgen die ondersteuning voor Dolby Atmos brengt heeft Pioneer vandaag laten weten dat de update vanaf nu gedownload kan worden. Na deze update kunnen de Pioneer SC-LX88, SC-LX78 en SC-LX58 overeg met Dolby Atmos-materiaal en dus een Dolby Atmos-opstelling aansturen.

De firmware-update voor de Pioneer SC-LX88, SC-LX78 en SC-LX58 kan via de website van Pioneer gedownload worden en is gratis beschikbaar. Alledrie de 9.2-kanaals receivers krijgen hierna de mogelijkheid om luidsprekeropstellingen waaraan Dolby Atmos add-on speakers of speakers aan het plafond toegevoegd zijn aan te sturen volgens het nieuwe audioformaat van Dolby. Let wel; je hebt dus wel extra speakers nodig om hiervan gebruik te maken.

De Pioneer SC-LX88, SC-LX78 en SC-LX58 zijn 9.2-kanaals receivers met een vermogen van respectievelijk 260 Watt, 250 Watt en 240 Watt per kanaal. Alledrie de receivers beschikken over dual subwoofer-outputs, Pioneer’s Advanced Multi-Channel Acoustic Calibration System (MCACC), DLNA streaming, Spotify Connect en HTC Connect. Ook is er ondersteuning voor high-res audioformaten als DSD, WAV en Flac.

Meer informatie over hoe het precies werkt vind je in ons artikel over wat Dolby Atmos precies is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.