Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Deezer neemt Stitcher over

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2014, 9:21 CategorieStreamingdiensten

De opkomende muziekstreamingdienst Deezer neemt het veel kleinere Stitcher over, een online radiostation voor gesproken content. Met deze zet wil Deezer meer voet aan wal krijgen in Noord-Amerika, waar de dienst het opneemt tegen Pandora en Spotify.

Deezer en Stitcher

De muziekstreamingdienst Deezer heeft Stichter overgenomen. Stitcher is een app waarmee gebruikers naar gesproken content luisteren, zoals interviews, niewusberichten en podcasts. Stitcher heeft momenteel zo’n 35000 shows en podcasts online, waar gebruikers naar kunnen luisteren op hun pc of smart device (iOS en Android). Deezer heeft aangegeven dat dit niet betekent dat de app verdwijnt uit de app stores; je kunt straks naar de content van Stitcher luisteren via Deezer of de al bestaande applicaties – heb je dus een abonnement, dan verandert er nu niets voor je.

Met deze zet wil Deezer meer voet aan wal krijgen in Noord-Amerika. De strijd om de meest populaire muziekstreamingdienst is daar, net als hier in Europa, hevig gaande en Spotify en Pandora zijn daar momenteel de grootste twee. Maar beiden bieden bar weinig gesproken content aan, omdat het anders werkt qua licensing en programmering. Maar ondertussen wordt er gewoon wel heel vaak naar gesproken radiocontent geluisterd en luistert ongeveer een derde van de Noord-Amerikanen regelmatig naar een podcast – er is dus een markt voor.

Deezer is heel blij met de aankoop. Momenteel heeft de dienst zestien miljoen actieve luisteraar, waarvan vijf miljoen maandelijks betalen. Momenteel woont het gros van die luisteraars buiten de VS, wat dus betekent dat er nog een grote markt open ligt. Met Stitcher wil Deezer haar dienst aantrekkelijker maken voor toekomstige gebruikers en dit kan zomaar de juiste stap voor het bedrijf zijn. Stitcher heeft ongeveer een miljoen luisteraars. 85% van alle uren die gebruikers luisteren naar Stitchers content, gebeurt in de Verenigde Staten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.