Ziggo voegt tien HD-zenders toe

01 september 2014 1 Minuut 1 Reacties
Ziggo

Ziggo heeft vanaf vandaag tien oude zenders in HD beschikbaar gesteld. Drie ervan zijn in het basispakket opgenomen, voor de rest moet worden betaald.

Ziggo heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf vanaf nu tien nieuwe zenders aanbiedt in HD. Drie daarvan, BBC 1, BBC 2 en TLC zijn opgenomen in het basispakket en per direct beschikbaar. De overige zeven zenders zijn alleen beschikbaar als je daarvoor het benodigde pakket hebt van Ziggo.

BBC is terug

Zowel mensen met een standaard abonnement van Ziggo als mensen met een speciaal televisie-abonnement die af te sluiten zijn bij het bedrijf, krijgen meer HD-zenders. BBC 1, BBC 2 en TLC krijgen een upgrade naar HD binnen het basispakket; wat zeker in geval van de BBC goed nieuws is, aangezien Ziggo-abonnees het onlangs opeens moesten doen zonder BBC HD. Filmliefhebbers, met het Film 1-abonnement kunnen voortaan hun favoriete films op Film 1 Action, Film 1 Spotlight en Film 1 Comedy & Kids in high definition zien. Heb je een Fox Sports-abonnement, dan kun je voortaan de zenders Fox Sports 3, Fox Sports 4, Fox Sports 5 en Fox Sports 6 in HD bekijken.

Fox Sport 6 is tevens een nieuwe zender die valt onder het Fox Sports International-abonnement. Hier worden voornamelijk internationale voetbalwedstrijden op uitgezonden, maar andere sporten, zoals honkbal en tennis, komen ook aan bod.

Het komt niet als een verrassing dat Ziggo opeens tien zenders in HD-kwaliteit aanbiedt. Eind augustus kwam namelijk al naar boven dat Ziggo negen nieuwe zenders aan het testen was, waaronder BBC 1 en BBC 2. Hoewel de zenders daadwerkelijk geblokkeerd waren en mensen er dus geen toegang tot hadden, waren de balken (die aangeven welke zender je bekijkt) niet afgesloten voor het publiek en kon iedereen dus zien welke zenders Ziggo aan het uitproberen was. Helemaal zeker was het toen nog niet om welke acht andere zenders het toen ging.

Reacties (1)