Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha voorziet ouderwetse hifi van netwerkfuncties

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2014, 9:50 CategorieLuidsprekers

Yahama brengt binnenkort twee ouderwetse hifi-apparaten met netwerkondersteuning uit. De netwerk-stereoreceiver R-N301 en netwerk-cd-speler CD-N301 bieden DLNA thuisnetwerk-streaming, AirPlay, Spotify en vTuner Internetradio.

Netwerkfuncties

Met de netwerk-stereoreceiver R-N301 en netwerk-cd-speler CD-N301 verbindt Yamaha klassieke hifi-apparaten met moderne functies. Zowel de stereoreceiver en de cd-speler kunnen namelijk aan het thuisnetwerk worden gekoppeld en zodoende muziek afspelen die op de pc of Mac staan of internetdiensten als Apple AirPlay, Yamaha MusicPlay Spotify en vTuner Internetradio selecteren als audiobron. Daarbij worden ook formaten op hoge resolutie zoals FLAC of WAV tot maar liefst 24 Bit / 192 kHz ondersteund. En alles is straks gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of de De Yamaha NP Controller App voor smartphones en tablets.

yamaha-cd-n301

CD-N301 en R-N301

Het design van de CD-N301 volgt het bekende Yamaha hifi-concept: het front van aluminium heeft een opvallend Hairline-oppervlak. Zowel de opbouw van de componenten als de 192kHz/32-bit Burr-Brown-High-Precision-DAC staan garant voor een goede audiokwaliteit. De R-N301 is een klassieke stereo hifi-receiver die uitgebreid is met doordachte netwerkfuncties. Bovendien beschikt hij over een FM/AM-radiotuner. Hij stuurt met 2 x 100 Watt zelfs grotere luidsprekers aan. Naast de klassieke analoge ingangen beschikt de R-N301 ook over twee digitale ingangen, waarvan er één optisch en één coaxiaal is. Zo kunnen bijvoorbeeld een Blu-ray-speler en een televisies worden verbonden met de receiver.

yamaha-r-n301.1

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha netwerk-stereoreceiver R-N301 en de netwerk-cd-speler CD-N301 zijn vanaf september 2014 verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver. De adviesverkoopprijs bedraagt 349 euro voor de R-N301 en 399 euro voor de CD-N301. De CD-N301 en de R-N301 zijn uit te breiden met Yamaha-adapters die als accessoire optioneel verkrijgbaar zijn: de wifi-adapter YWA-10 zorgt voor de toegang tot het draadloze thuisnetwerk, via de Bluetooth Wireless Audio Receiver YBA-11, die alleen samen met de R-N301 te gebruiken is, is bovendien draadloze audiostreaming via Bluetooth mogelijk.

  • Delen:

Reacties

  1. GERRIT
    29 december, 2015 om 22:55

    is een yma 10 adapter een vereiste om spotify over de rn 301 te laten spelen vanaf pc, smartphone wifi en lan kabel in receiver vanuit xperiabox v 10 van de kpn met spotify premium gratis ?

    groet gerrit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.