Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Twitch wordt geen Amazon-winkel’

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2014, 11:03 CategorieStreamingdiensten

Sinds de aankoop van streamingsdienst Twitch door de online retailer Amazon, is het onduidelijk wat Amazon met de dienst wil. Het wordt in elk geval geen winkel. Dat verzekert de directeur en mede-oprichter van Twitch, Emmet Shear.

Twitch gaat niet op in Amazon

Twitch wordt dus geen nieuw verkoopkanaal in welke vorm dan ook, als we Amazon mogen geloven. Dat houdt in dat de videogamestreamingsdienst, waar mensen over heel de wereld live kunnen kijken naar hoe andere mensen gamen, vrij blijft van links naar en andere vormen van reclame van Amazon-artikelen.

Shear geeft aan dat Amazon daar niet over peinst het te doen. Wel zijn er momenteel streamers die een korting aanbieden tijdens het kijken. Maar Shear is ervan overtuigt dat Twitch geen nieuw verkoopkanaal wordt. De overnames die Amazon in het verleden deed, zoals IMDB en Zappos, zijn allemaal zelfstandig gebleven na de overname, dus dat biedt hoop voor de toekomst van Twitch.

Samen problemen aanpakken

Wel vindt Shear het reëel te denken dat Twitch samen met Amazon blijvende problemen gaat aanpakken. Als voorbeeld geeft de mede-oprichter de problematiek rond muzieklicenties. Vorige maand hadden tal van Twitch-streamers, zo’n twintig procent als we Shear mogen geloven, last van het feit dat het geluid was uitgeschakeld bij hun video’s, omdat ze – al dan niet op de achtergrond – muziek draaide waar dus een licentie op zit.

Verder was Shear wel enthousiast over het gebruik van AWS (Amazon Web Services) waar het bedrijf mee kan groeien en kijkt hij naar de mogelijkheden om ook Oculus Rift-spellen te streamen. Dat kan momenteel niet door technische beperkingen, waar spelontwikkelaars zelf aan moeten werken.

Amazon kocht Twitch

Eind augustus nam de online retailer Amazon Twitch over voor een bedrag van één miljard dollar (ruim 800 miljoen euro). Google was ook in de race voor een overname, maar wilde ten eerste niet een miljard dollar neerleggen en zou, wanneer het dat wel deed, in de problemen komen met YouTube. YouTube is het grootste online videoplatform van dit moment en de 45 miljoen Twitch-gebruikers zouden voor een oneerlijke positie op de markt zorgen.

Twitch is niet meer alleen een website waar gebruikers en kijkers samenkomen om games te spelen en het erover te hebben, maar inmiddels ook een app op de onlangs in Nederland uitgebrachte Xbox One, PlayStation 4 en verschillende smart devices.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.