Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Transformers 4 wordt eerste Blu-ray met Dolby Atmos

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2014, 10:45 CategorieBlu-ray

Paramount Pictures’ Transformers: Age of Extinction wordt de eerste film op Blu-ray die het Dolby Atmos-audioformaat gaat ondersteunen. Age of Extinction komt op 26 november uit in Nederland, nadat het heel goed gedaan heeft in onze bioscopen.

Transformers: Age of Extinction

Volgens Dolby zijn er momenteel honderden films die zijn voorzien van het nieuwe audioformaat sinds het debuut in 2011, waaronder Guardians of the Galaxy, Brave, and The Life of Pi. Transformers: Age of Extinction wordt echter de eerste film die thuis kan worden bekeken in Dolby Atmos.

De komende maanden zullen er verschillende receivers uitgebracht worden die al standaard zijn voorzien van Dolby Atmos en sommige eerder uitgebrachte modellen kunnen ook rekeken op de upgrade. Denon, Marantz, Onkyo, Pioneer en Yamaha zijn slechts voorbeelden van fabrikant die Atmos omarmd hebben.

Dolby Atmos

Dolby Atmos is geen compleet nieuw audioformaat. In bioscopen wordt er al langer gebruik van gemaakt en dus is de kans aanwezig dat je reeds een film gezien hebt waarbij Dolby Atmos gebruikt werd. In 2013 waren er wereldwijd 300 bioscopen die het surroundformaat ondersteunden. Middels opnamesoftware en stereohardware maakt Atmos het mogelijk een ongelimiteerd aantal audiotracks naar verschillende speakers in meerdere gebieden van het theater te sturen om zo een realistische audioweergave en een indrukwekkend surround-geluid te bieden.

Eén van de grootste uitdagingen voor Dolby is op dit moment het redelijk nieuwe audioformaat populair maken in de huiskamers en mensen zover krijgen om te investeren in nieuwe apparatuur. Sommige fabrikant zijn voornemens add-ons uit te brengen voor bestaande receivers en boxen, zodat niet iedereen alles opnieuw hoeft te kopen, aldus Dolby. Welke fabrikanten dat zijn, is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.