Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel toont nieuwe ontwikkelingen en producten in Berlijn

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2014, 16:38 CategorieLuidsprekers

Afgelopen week vind in Berlijn IFA 2014 plaats en natuurlijk waren wij van Homecinema Magazine hierbij aanwezig. Niet alles speelde zich echter op de beursvloer af want audiofabrikant Teufel had een eigen evenement georganiseerd in het hoofdkantoor dat zich in het centrum van Berlijn bevindt. Daar werden diverse nieuwe producten getoond en ontwikkelingen op het gebied van home cinema gedemonstreerd.

Teufel event Berlijn

Teufel mag inmiddels voor de regelmatige bezoeker van HomecinemaMagazine.nl geen onbekend merk meer zijn. De Duitse fabrikant, met een verkoop die alleen via de eigen website plaatsvindt, staat bekend om de hoge kwaliteit, de prima prijstelling en het indrukwekkend grote assortiment. We zien regelmatig nieuwe home cinema systemen, soundbars, luidsprekers en draadloze audioproducten van het bedrijf voorbij komen.

Teufel-speakers-2

Het evenement dat Teufel voor de in Berlijn aanwezige pers en relaties organiseerde was drukbezocht en natuurlijk werden we goed in de watten gelegd met een heerlijke barbecue en een fantastisch uitzicht over Berlijn. Dat uitzicht was voor velen nieuw want Teufel is onlangs verhuisd naar een zeer fraai gelegen en ingericht kantoor. Het draaide echter maar om één ding; de nieuwe producten van Teufel en de gedachte hierachter. Specifieke nieuwe producten behandelen we binnenkort zodra ze op de markt gebracht worden maar een algemene indruk kunnen we al geven.

Ontwikkeling

Natuurlijk kregen we niet alleen de nieuwste producten te zien want als je op een hoofdkantoor bent dan is het ook interessant om te zien en te horen hoe de ontwikkeling van producten precies in zijn werk gaat. Teufel is één van de weinige fabrikanten die alles zelf doet; van het op papier uittekenen van een product tot het maken van de componenten en testen van alle producten.

Teufel-prototypes

Alles wordt in huis gedaan en Teufel toonde ons daarom ook een aantal prototypes, natuurlijk nog niet werkend en achter glas. Zo is de Duitse fabrikant onder meer bezig met een nieuw soort soundbar, of soundbase, die door de gebruiker zelf op verschillende manier in de huiskamer, en dus home cinema opstelling, geplaatst kan worden.

Raumfeld

Raumfeld is al een tijdje onderdeel van Teufel en is een merk dat zich met name richt op draadloze audiosystemen, mediaspelers, speakers en andere toepassingen voor streaming. Teufel heeft op het hoofdkantoor in Berlijn een speciale demonstratieruimte ingericht waar diverse nieuwe draadloze speakers en audiosystemen getoond werden.

Teufel-Raumfeld

De Duitse fabrikant zet in op streaming middels Bluetooth en brengt daarvoor een aantal compacte maar hoogwaardig klinkende speakers op de markt. Ook kunnen diverse hoogwaardige luidsprekers draadloos gekoppeld worden en ingezet worden voor het streamen van muziek.

Home cinema en hifi

Teufel is een audiomerk en dus ligt de focus op hifi-componenten en home cinema-systemen. De Duitse fabrikant heeft inmiddels een indrukwekkend groot assortiment, onder meer met luidsprekers en home cinema sets. Sinds kort is er ook een zogenaamde soundbase in het assortiment te vinden. Dit is een alles-in-één speaker, met subwoofer, waarop een tv geplaatst kan worden. Deze speaker is voornamelijk ideaal voor diegenen die niet veel luidsprekers in het zicht willen en gebruiksgemak zoeken maar toch niet teveel aan geluidskwaliteit willen inleveren.

Teufel-soundbase

Ook werd een nieuwe en zeer krachtige subwoofer getoond die door zijn zeer slanke afmetingen eenvoudig onder een bank geplaatst kan worden. Op het gebied van home cinema sets worden wederom nieuwe modellen geïntroduceerd, zelfs met opties voor draadloze speakers. Bij alle modellen staan simplistisch en strak design in combinatie met een hoogwaardige audiokwaliteit centraal.

Teufel-home-cinema

Dolby Atmos

De meest indrukwekkende demonstratie kregen we in twee rijkelijk uitgeruste en speciaal hiervoor ontwikkelde demonstratieruimtes. Daar demonstreerde Teufel namelijk het onlangs gelanceerde Dolby Atmos. In de eerste ruimte werd een high-end systeem, bestaande uit luidsprekers die voor de meesten onder ons buiten het budget vallen, als ze al in de huiskamer passen. Maar, met deze speakers werd wel direct het indrukwekkende effect van Dolby Atmos, waarbij luidsprekers zich ook boven de luisterpositie bevinden, direct duidelijk. Met een demonstratiedisc van Dolby zelf werd op overtuigende manier aangetoond hoe deze speakers je dieper in de filmervaring kunnen trekken, bijvoorbeeld door het effect van een overvliegend vliegtuig, fluitende vogels hoog in de bomen en regen die op het dak valt.

Maar, niet iedereen heeft het budget voor een dergelijk systeem en daarom toonde Teufel in de andere ruimte een aangepast home cinema systeem met vloerstaande luidsprekers, wat overigens nog een prototype is. Dit 5.1-kanaals systeem was voorzien van aangepaste vloerstaande speakers aan de voorzijde die voorzien waren van kleine speakers bovenop de kast. Deze speakers wijzen in een hoek van 20 graden naar boven waardoor ze via weerkaatsing van het plafond voor een vergelijkbaar effect moeten zorgen. Hoewel de ruimte hiervoor natuurlijk geoptimaliseerd was klonk dit zeer overtuigend en het lijkt dus voor vele consumenten een ideale oplossing om Dolby Atmos op relatief goedkope en eenvoudige wijze naar de huiskamer te brengen. Overigens liet Teufel weten voorlopig geen add-on speakers, welke op een bestaande luidspreker geplaatst kunnen worden voor het Dolby Atmos-effect, uit te zullen brengen.

Teufel-speakers

Teufel producten

Al met al was het een zeer geslaagde avond bij Teufel in Berlijn en zijn we zeer benieuwd naar wat er de komende weken en maanden op de markt gebracht wordt. Zodra Teufel de exacte nieuwe modellen, inclusief lanceerdata en prijzen, bekendmaakt lees je dat natuurlijk bij ons. Al het nieuws over Teufel dat we tot op heden gepubliceerd hebben lees je terug in ons Teufel archief.

  • Delen:

Reacties

  1. Arnold
    10 september, 2014 om 21:50

    Cinebase onder de TV en die wireless Sub onder de bank ? Lijkt me een top combi.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.