Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spelcomputers vaakst gebruikt voor streamingdiensten

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2014, 10:01 CategorieOnderzoeken

Uit onderzoek blijkt dat Noord-Amerikanen het vaakst videostreamingdiensten gebruiken op spelcomputers. De Smart TV staat op de tweede plek. Het onderzoek is begin dit jaar gehouden en er deden tienduizend mensen aan mee.

Spelcomputers op één, Smart TV op twee

In Noord-Amerika zijn de spelcomputers, zoals een PlayStation 4, Xbox One of Wii U, de belangrijkste apparaten waarop gebruik wordt gemaakt van streamingdiensten als Netflix, HBO, Hulu Plus en Amazon Video. Het gaat om 44% van de respondenten. Driekwart van die mensen heeft aangegeven één keer per week de spelcomputer op te starten om een video te streamen, terwijl veertig procent aangeeft dat meer dan tien uur per week te doen.

De Smart TV staat op een mooie tweede plek: twintig procent geeft aan op die manier gebruik te maken van streamingdiensten. Dat is minder dan de helft van de mensen die hun spelcomputer daarvoor gebruiken – een enorm verschil. Op de derde plek staan streamingmediaboxen (twaalf procent) en Blu-ray-spelers (negen procent). De onderzoekers geven aan dat de mensen vinden dat verschillende apparaten niet alles kunnen aanbieden wat ze zoeken en dat ze dus op zoek gaan naar eentje die dat wel heeft. En dan kom je uiteindelijk uit bij spelcomputers.

Uit het onderzoek blijkt verder ook dat 62% van de huishoudens die meededen een spelcomputer in huis heeft staan. Heeft een gezin één of meerdere kinderen, dan kun je zelf spreken van tachtig procent, waardoor het hoge getal niet vreemd is.

Omdat het onderzoek vroeg in 2014 gehouden is, kan het onmogelijk rekening hebben gehouden met het feit dat Microsoft onlangs de streamindiensten achter de betaalmuur van de Gold-abonnementendienst heeft gehaald en dat apps als Netflix dus voor een veel breder publiek beschikbaar zijn geworden. Desondanks geloven de onderzoekers niet dat de uitkomsten daardoor heel anders zouden worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.