Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos staat muziek streamen via Wi-Fi toe

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2014, 20:34 CategorieLuidsprekers

Middels een gratis update staat Sonos het eindelijk toe onze muziek te streamen direct via het Wi-Fi-netwerk in huis. Daarmee verdwijnt de draad uit het wireless hi-fi system en is het dus voortaan niet meer nodig om minstens één apparaat met de router te verbinden.

Gratis update

Met de gratis update, update 5.1 alweer, maakt Sonos het mogelijk voortaan zonder ook maar één draad het wireless hi-fi system van de fabrikant in gebruik te nemen. Voorheen was het nodig om minstens één apparaat aan de router te koppelen, maar de rest van de set was dan wel draadloos – de stekker buiten beschouwing gelaten dan. Voortaan kunnen we dus gewoon muziek streamen en luisteren via het eigen Wi-Fi-netwerk, waar je ook maar een box hebt staan.

De enige uitzondering op deze nieuwe regel is de Playbar Soundbar wanneer je hem gebruikt in de 3.1- of 5.1-configuratie. Desondanks lost Sonos hiermee een belofte in die al in april van dit jaar gemaakt werd. Destijds gaf een woordvoerder aan te werken aan een oplossing voor het ‘probleem’ en inmiddels heeft Sonos er twee jaar aan gewerkt. Waarom zo lang? Omdat het bedrijf ontzettend veel routers heeft getest, om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk compatibiliteitsproblemen zijn. De functie de complete set met je iOS- of Android-apparaat te bedienen is gelukkig behouden gebleven.

Mocht je nou een gigantisch huis hebben en balen dat je daardoor niet altijd even goed ontvangst hebt overal, dan denkt Sonos ook aan je. Later dit jaar brengt Sonos namelijk nog een Wi-Fi-versterker op de markt, die waarschijnlijk vijftig euro gaat kosten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.