Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung lanceert Smart Home binnenkort’

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2014, 12:10 CategorieAlgemeen

Zo vlak voor de IFA in Berlijn, laat Samsung weten dat het ‘binnenkort’ voornemens is Smart Home te lanceren. Smart Home is de eerste stap in de richting alle apparaten in huis, welke de standaard ondersteunen, met elkaar in de cloud te verbinden. Je kunt zelfs S Voice gebruiken om apparaten aan en uit te zetten.

Third party-apparatuur

Samsung Smart Home was begin dit jaar al aangekondigd en heeft als doel alle digitale apparaten in huis met elkaar te verbinden en te besturen met één app op je smartphone of tablet. Veel heeft een Koreaanse bedrijf over de software niet losgelaten sindsdien, maar zo vlak voor de IFA is inmiddels bekend geworden dat Smart Home straks ook third party-apparatuur gaat ondersteunen. Dus niet alleen producten van Samsung, want natuurlijk een grote pré is. Aan de andere kant staat daar tegenover dat er wellicht compatibiliteitsproblemen door ontstaan en dat mogelijk niet alles even soepel werkt wanneer je geen Samsung-producten gebruikt. Maar dat is dus nog even te bezien.

Het consumentenelectronicabedrijf heeft niet laten weten om welke producten en merken het gaat, maar kon wel vast melden dat beveiligingscamera’s en digitale sloten worden ondersteund door Smart Home, naast natuurlijk je televisie en blu-ray-speler, bijvoorbeeld. Daarnaast wordt het mogelijk om zelfs met je smartwatch en je stem verschillende apparaten en het licht te besturen, al blijft dat voorlopig wel bij het aan- en uitzetten van dat apparaat. Tevens houdt Smart Home in de gaten hoeveel energie je apparaten in huis verbruiken.

Smart Home kan nog wel eens heel groot gaan worden. Apple werkt ook al een tijdje aan een soortgelijke service, genaamd HomeKit. De service zou al in iOS 8 geïmplementeerd moeten worden, die later dit jaar verschijnt met de iPhone 6.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.