Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung introduceert UD970-monitor met nauwkeurige kleurweergave

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2014, 14:00 CategorieLcd en led tv's

Samsung introduceert vandaag zijn eerste professionele ultra high definition (4K UHD)-monitor met, volgens de fabrikant, superieure kleurweergave en nauwkeurigheid. De 31,5-inch UD970-monitor is speciaal ontwikkeld voor creatieve professionals.

Elke UD970-monitor wordt volgens Samsung onderworpen aan strenge fabriekskalibratie, waardoor een vloeiende, precieze kleurgradatie wordt bereikt, evenals heldere kleur in grijswaarden en witbalans. Het scherm vertoont de consistente kleur over het hele scherm met een 16-bits look-uptabel (LUT). De hardware en technologie van de monitor moeten zorgen voor een kleurprecisie en nauwkeurigheid van ΔE≤ 1.0.

Samsung-UD970-2

De monitor geeft bovendien 99,5 procent van het Adobe RGB-kleurengamma weer. Dat betekent minder productiefouten en minimaal kleurverschil bij het afdrukken. Dit wordt gecombineerd met UHD-beeldkwaliteit en True 10-bit kleurdiepte.De monitor heeft een kijkhoek van 178 graden, waarbij het scherm zowel horizontaal als verticaal gedraaid kan worden. De monitor is uitgerust met acht verschillende kleurmodi. Om beter en efficiënter te kunnen multitasken, biedt de dual color-modus bovendien de mogelijkheid om twee verschillende single-kleur modi op een scherm weer te geven. Daarnaast kan de UD970 tot vier full HD-vensters naast elkaar afspelen.

De Samsung UD970-monitor is vanaf begin oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 2.199 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.