Pioneer verkoopt AV-afdeling aan Onkyo

15 september 2014 1 Minuut 2 Reacties
Pioneer-BDP-170

Pioneer heeft dit weekend bevestigd dat het zijn AV-afdeling verkoopt aan Onkyo en dat het tegelijkertijd bijna vijftien procent aan aandelen koopt van dat bedrijf.

Beide bedrijven blijven gewoon bestaan na deze nieuwe business strategie.

Pioneer en Onkyo

Dat Pioneer zijn AV-afdeling zou verkopen aan Onkyo, was al deze zomer naar buiten gebracht door beide bedrijven, maar afgelopen weekend is de deal officieel rondgemaakt. Met deze deal willen de bedrijven consumentenelektronicabedrijven zowel hun productie als logistiek efficiƫnter later werken, met als doel een sterke en meer competitieve positie op de markt.

De AV-afdeling van Pioneer kennen we normaliter onder het merk Pioneer Home Electronics Corporation en is goed voor ongeveer tien procent van alle verkopen binnen een jaar. Onder het merk vallen onder meer home cinema versterkers en Blu-rayspelers, maar niet de DJ-sets of de uitgebreide autoradio’s. Voor de DJ-sets zoekt Pioneer nog een koper.

Autoradio’s

Pioneer wil zich in de toekomst richten op autoradio’s, navigatatiesystemen en andere mediaproducten voor in de auto. Maar om zich daar honderd procent op te kunnen concentreren, is het van belang een bepaald aandeel van het bedrijf weg te doen (in dit geval de AV-tak).

Eerder sloeg het betrokken investeringsfonds, Baring Private Equity, de deal af, omdat er nog een hoop details ontbraken. Om welke details het ging, is niet bekend. Wel weten we dat het fonds ook aan boord is en dat beide bedrijven verwachten de deal rond te krijgen in oktober van dit jaar. In maart 2015 zou de overdracht afgerond moeten zijn.

Reacties (2)