Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert N-70A en N-50A mediastreamers

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2014, 20:58 CategorieMediaspelers

Pioneer introduceert tijdens IFA 2014 verschillende nieuwe home cinema-producten, waaronder twee nieuwe mediastreamers. De nieuwe N-70A en N50-A kunnen met of zonder netwerk audiobestanden van zowel hoge als standaard resolutie streamen.

Pioneer N-70A en N-50A

De N-70A en N-50A van Pioneer bieden toegang tot een groot aantal muziekbronnen. Ze kunnen worden verbonden met een bekabeld of draadloos netwerk en muziek streamen van een pc, Mac of NAS. Je kunt internetradiostations ontvangen met vTuner, luisteren naar de muziekdienst Spotify Connect en met de AirPlay-technologie muziek streamen vanaf een iPhone en een iPod touch. Voor draadloos internet is echter wel een WiFi-adapter vereist.

De N-70A en N-50A zijn ook te gebruiken zonder een netwerk. Dankzij de USB-poorten aan de voor- en achterkant kun je namelijk een harde schijf, iPod of iPhone aansluiten en de muziek afspelen die daarop staat. Ook een laptop, desktop-pc of Mac kan worden aangesloten met de type-B USB-poort aan de achterkant. De N-70A en de N-50A worden dan gebruikt als een hoogwaardige asynchrone USB-DAC die DSD-signalen (2,8 MHz/5,6 MHz) en PCM-signalen tot 384 kHz aankan. De N-50A speelt DSD-signalen af tot 5,6 MHz en PCM-signalen tot 192 kHz.

N-50A-Pioneer

De behuizing van de N-70A bestaat volledig uit aluminium en heeft een stijve bodemplaat van 3 millimeter dik die bestand is tegen trillingen. Vanbinnen is de eenheid verdeeld in drie afzonderlijke kamers, wat de kans op interferentie en een verstoord audiosignaal verkleint. De eenheid heeft gescheiden, afzonderlijk beschermde transformatoren voor de analoge en digitale circuits. De N-50A is afgewerkt met een aluminium voorpaneel. De bodemplaat van 1,6 mm dik helpt ongewenste trillingen te neutraliseren. In de eenheid worden twee gescheiden transformatoren gebruikt voor de analoge en digitale circuits.

In de N-70A zorgen twee Sabre32 ESS9016-chips voor de omzetting van digitaal naar analoog (D/A). Elke chip gebruikt acht D/A-omzettingscircuits, met een nauwkeurige omzetting als resultaat. De N-50A gebruikt twee Sabre32 ESS9011-chips voor de D/A-omzetting, met twee D/A-omzettingscircuits op elke chip. Zowel de N-70A als de N-50A heeft een hoogwaardig DAC-gedeelte dat ook gebruikt kan worden om de geluidskwaliteit van externe digitale bronnen te verbeteren door ze aan te sluiten op de coaxiale en optische ingangen van de Pioneer apparaten. De N-70A en N-50A hebben ook coaxiale en optische digitale uitgangen, net als ongebalanceerde en gebalanceerde (alleen N-70A) analoge uitgangen. Beide eenheden beschikken over een USB-poort van het A-type om een harde schijf of een vergelijkbaar apparaat aan te sluiten en een USB-poort van het B-type waarop een pc of een Mac rechtstreeks kan worden aangesloten. De N-70A heeft ook een hoofdtelefoonuitgang op het voorpaneel, die wordt aangedreven door een speciale krachtige hoofdtelefoonversterker.

N_70A-Pioneer

De mediastreamers zijn compatibel met FLAC-, ALAC-, MP3-, AIFF- en WAV-bestanden tot een resolutie van 384 kHz/32 bit (192 kHz/32 bit bij de N-50A) en kunnen ook DSD-bestanden (2,8/5,6 MHz) lezen.

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer N-70A en N-50A zijn beschikbaar vanaf november 2014 voor een adviesprijs van respectievelijk 1.299 euro en 649 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.