Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips lanceert PUS9109- en PUS8909 tv’s met Android en 4K Ultra HD

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2014, 14:50 CategorieLcd en led tv's

TP Vision heeft tijdens IFA 2014 drie nieuwe Philips tv-series gepresenteerd. De fabrikant toonde de nieuwe PUS9109 vlaggenschipserie, de PUS8909-serie en de PUS7909-serie. Alle drie de series beschikken over Android-software en zijn voorzien van een 4K Ultra HD-resolutie.

De nieuwe Philips PUS7909 is een redelijk geprijsde 4K Ultra-HD-tv met Android en tweezijdig Ambilight. De PUS8909 is de eerste Ultra-HD van Philips met gebogen scherm. De derde toevoeging aan het 4k Ultra-HD-aanbod, de Philips PUS9109, heeft alles aan boord, waaronder vierzijdig Ambilight. Deze drie nieuwkomers completeren het 4k Ultra-HD-aanbod van TP Vision, naast de onlangs gelanceerde Philips PUS9809- en de PUS8809-series. Let wel; alle series moeten het nog steeds doen zonder H.265/HEVC decoder. Hiervoor wordt een losse mediaspeler gelanceerd die voor kopers van een 8000-serie of 9000-serie gratis zal zijn.

Philips PUS9109

De Philips PUS9109-serie beschikt over alle features die je van een high-end tv mag verwachten, waaronder vierzijdig Ambilight en de nieuwste beeldverwerkingstechnieken. Ook zijn de tv’s uitgerust met Android-software van Google waardoor je toegang krijgt tot een groot aanbod aan apps.

Philips-PUS9109

De Philips PUS9109-serie, met modellen van 55-inch en 65-inch, beschikt over Perfect Pixel Ultra HD, wat de beeldkwaliteit digitaal optimaliseert. Ultra Resolution, de upscaling-functie van Philips, maakt HD-beelden scherper en zet ze om naar een Ultra HD0signaal. 1000 Hz Perfect Motion Rate Ultra staat volgens de fabrikant garant voor feilloze bewegende beelden en Micro Dimming Pro moet het beeldcontrast perfectioneren.

In combinatie met de nieuwe boogvoet creëert vierzijdig Ambilight de illusie dat de Philips PUS9109 in een stralenkrans van licht zweeft. De gewelfde voet van gepolijst chroom vormt als het ware een brede poort onder het scherm. Bij de tv wordt standaard een subwoofer met een vermogen van 50 Watt geleverd, de tv zelf is voorzien van 15 Watt speakers. Zoals eerder aangekondigd beschikken de tv’s als eerste modellen over Spotify Connect. Ook levert Philips een nieuwe afstandsbediening met cursor-functie en een toetsenbord aan de achterzijde mee. De tv’s kunnen bediend worden middels spraak en gebaren dankzij een microfoon en camera in de afstandsbediening.

Philips PUS8909

Het meest opvallende model is echter de 55PUS8909C, de eerste gebogen tv van Philips. Dit model heeft een grootte van 55-inch en is uitgerust met een 4K Ultra HD-resolutie. Ook is de tv uitgerust met Android-software en Ambilight aan drie zijden. Verdere features zijn een 1000Hz Perfect Motion Rate Ultra, Ultra Resolution, Local Contrast en Micro Dimming Pro. Al deze features moeten de beeldkwaliteit optimaliseren. Net als bij de 9109-serie wordt de geavanceerde afstandsbediening meegeleverd.

Philips-PUS8909

Philips PUS7909

Voor diegenen met een wat kleiner budget wordt de PUS7909-serie op de markt gebracht. Deze modellen zijn uitgerust met dezelfde 4K Ultra HD-resolutie en kunnen lage resolutie materiaal upscalen naar 4K-resolutie maar beschikken over een flatscreen scherm en komen met minder geavanceerde beeldtechnieken. Zo zijn de tv’s voorzien van een 600 Hz PMR en ontbreekt Micro Dimming Pro. Wel draaien ook deze modellen op Android-software en zijn ze voorzien van Ambilight aan twee zijden.

Philips-PUS7909-2

Prijzen en beschikbaarheid

Philips heeft de prijzen van de nieuwe tv’s nog niet bekendgemaakt maar ze moeten dit kwartaal nog in de Nederlandse winkels verschijnen.

  • Delen:

Reacties

  1. tomas
    06 september, 2014 om 11:15

    Prijzen zijn bij coolblue al wel bekend, 4499 en 4999 voor de 65 inch’ers.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.