Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips lanceert Fidelio B5 en HTL6145C soundbar-systemen

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2014, 11:58 CategorieLuidsprekers

Philips heeft tijdens IFA 2014 verschillende nieuwe 4K Ultra HD tv’s gepresenteerd, maar het bedrijf komt ook met nieuwe audiosystemen. Zo komt er een opvolger voor de soundbar met afneembare luidsprekers en wordt er een slanke soundbar met draadloze subwoofer geïntroduceerd.

Philips Fidelio B5

De Philips Fidelio B5 is een draadloze soundbar met afneembare speakers. Dit houdt in dat je aan weerszijden van de soundbar een speaker los kunt koppelen en deze vervolgens achter in de kamer kunt zetten voor een optimale home cinema surround sound-ervaring. Hier komen geen kabels bij kijken; de speakers communiceren draadloos met de soundbar die voorin de kamer staat. Een volledig opgeladen accu kan tot vijf uur meegaan voor muziek en tot tien uur in de filmstand.

Philips-Fidelio-B5-2

Voor het ‘normale’ tv-kijken kun je de soundbar in de standaardconfiguratie onder de tv laten staan, maar wanneer je surround-geluid wilt koppelen je de twee speakers los. Je kunt deze speakers overal in huis plaatsen en er muziek naar streamen want het zijn ook stand-alone Bluetooth-speakers. De soundbar is voorzien van 3-inch drivers met soft-dome tweeters en biedt ondersteuning voor Dolby Digital en Dolby Pro Logic II audio.

De Philips Fidelio B5 is uitgerust met Bluetooth aptX- en AAC-technologie voor streaming in hoge kwaliteit, en NFC-technologie om de speaker gemakkelijk met andere apparaten te koppelen. De Philips Fidelio B5 draadloze soundbar met surround-sound is vanaf oktober 2014 verkrijgbaar voor een adviesprijs 799 euro.

Philips HTL6145C

Daarnaast introduceert Philips de HTL6145C soundbar met draadloze subwoofer. De soundbar is maar 3 centimeter diep en beschikt onder meer over Bluetooth met aptX-technologie, NFC voor eenvoudige koppeling met andere apparaten, 320 Watt aan vermogen en HDMI Audio Return Channel om de audio van je tv weer te geven met één enkele kabel.

Philips-HTL6145C

De draadloze subwoofer is ook in een slank design gegoten en kan overal in de kamer geplaatst worden. De soundbar en subwoofer samen worden vanaf oktober verwacht voor een prijs van 449 euro. De soundbar komt in ook een andere subwoofer-configuratie en kleur (HTL6140B, HTL6140S) voor 399 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.