Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic brengt 4K Netflix naar AX800-serie UHD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2014, 12:23 CategorieLcd en led tv's

Afgelopen week onthulde Panasonic in Berlijn de nieuwste generatie 4K Ultra HD tv’s. Zoals verwacht komt de Japanse fabrikant met de high-end AX900-serie maar daarnaast wordt een 85-inch in de AX940-serie gelanceerd en verschijnen er betaalbare modellen in de AX630-serie. Alle nieuwe tv’s komen standaard met de 4K Netflix-app maar ook de eerder dit jaar gelanceerd AX800-modellen krijgen een update met 4K Netflix.

De AX800-serie 4K Ultra HD tv’s van Panasonic liggen alweer een tijdje in de Nederlandse winkels maar beschikken over één groot nadeel; er is wel ondersteuning voor HEVC-decoding aanwezig maar de specificaties hiervan voldoen niet aan de eisen voor 4K Netflix. Bezitters van deze tv kunnen dus nog steeds geen 4K-materiaal via de streamingdienst bekijken. Gelukkig komt hier binnenkort verandering in, zo laat Panasonic deze week weten.

Bezitters van een AX800-serie 4K Ultra HD tv krijgen later dit jaar alsnog toegang tot 4K Netflix dankzij een firmware-update die gratis beschikbaar gesteld zal worden. Hiermee kunnen onder meer de series Breaking Bad en House of Cards in de hoge 4K-resolutie bekeken worden. De AX800-modellen beschikken wel over HDMI 2.0-poorten waardoor een externe 4K mediaspeler gekoppeld kan worden. De verwachting is dat we eind 2015 de eerste 4K Blu-ray spelers gaan zien.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.