Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert LS-T30 soundbase speakersysteem voor tv’s

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2014, 18:18 CategorieLuidsprekers

Onkyo heeft tijdens IFA 2014 verschillende nieuwe audioproducten aangekondigd, waaronder de LS-T30. Dit is een zogenaamde soundbase, een speaker waarop een tv geplaatst kan worden en waarmee de geluidskwaliteit van de tv drastisch verbeterd wordt.

De Onkyo LS-T30 beschikt over een wijde en solide MDF-behuizing waardoor tv’s met een gewicht tot 60 kilogram en een afmeting van maximaal 70-inch er op geplaatst kunnen worden. In de behuizing zien we vier 6.5cm drivers en een down-firing 16 cm subwoofer met 25 Watt aan vermogen terug. Samen met vier DTS Studio Sound modi die speciaal voor de LS-T30 ontwikkeld zijn krijgt de gebruiker, volgens Onkyo, een complete home cinema-ervaring voorgeschoteld.

Onkyo geeft aan dat de soundbase beschikt over onder meer de Surround-modus, waarmee een virtueel surround sound gecreëerd wordt, natuurlijk afhankelijk van de akoestiek in de kamer. Ook biedt de LS-T30 ondersteuning voor 48kHz Dolby Digital audio. De speaker is een totaalpakket waarin alles zit dat je nodig hebt om de geluidskwaliteit van je systeem te verbeteren. Een losse subwoofer is dus ook niet nodig en alles wordt verbonden met je tv middels één kabel. Ook kan de afstandsbediening van je tv gebruikt worden om de soundbase te bedienen.

Onkyo-LS-T30

Een interessante extra feature is de Bluetooth-connectiviteit. Hierdoor is het mogelijk om middels Bluetooth muziek van je smartphone, tablet of laptop naar de speaker te streamen. Mocht dat niet mogelijk zijn kun je altijd de 3.5mm aansluiting nog gebruiken.

De Onkyo LS-T30 moet binnenkort op de markt verschijnen maar een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt. Zodra er meer informatie beschikbaar is vullen we dit artikel aan.

Lees meer over het verschil tussen een soundbar en een soundbase.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.