Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe 4K Ultra HD- en SoftBlue-monitoren van Philips tijdens IFA 2014

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2014, 16:18 CategorieLcd en led tv's

MMD, de merklicentiepartner voor Philips monitoren, komt tijdens IFA 2014 met verschillende nieuwe modellen. De fabrikant introduceert diverse monitoren met nieuwe technieken als een SoftBlue-scherm en de hoge 4K Ultra HD-resolutie.

Mensen besteden meer tijd dan ooit achter hun computer, laptop en andere apparaten. Hierdoor worden ze continu blootgesteld aan blauw licht, wat op de lange termijn schade aan de ogen kan veroorzaken. Het nieuwe SoftBlue-scherm van Philips, dat zijn debuut maakt op IFA 2014, vermindert de vermoeidheid aan de ogen, doordat er geen blauw licht meer wordt uitgestraald op schadelijke golflengten. Dit vermindert volgens de fabrikant de negatieve invloed op de ogen en verbetert het welzijn. In tegenstelling tot softwareoplossingen werkt het SoftBlue-scherm met een technologie die de intensiteit van de blauwe chip in de LED verandert en de ledverlichting van de monitor op ieder moment kan aanpassen. Dit gebeurt zonder afbreuk te doen aan de kleurechtheid of helderheid.

Een andere innovatie die zich richt op een scherper beeld zonder vermoeidheid aan de ogen is het 4K Ultra HD-scherm. Deze monitor geeft per inch vier keer zoveel pixels weer als Full HD en levert vier keer de standaard helderheid. Op IFA 2014 zijn twee nieuwe, grotere aanvullingen op het 4K-portfolio te zien; naast de 28 inch-versie van het 4K-UHD-display worden ook de 32- en 40-inch versies getoond.

Philips-272G5DYEB

MMD presenteert op IFA 2014 de 272G5DYEB, een gamingmonitor van 144 Hz met NVIDIA G-SYNC-technologie. De Graphics Processing Unit (GPU) controleert de beeldverversing. Hierdoor biedt het 27 inch-scherm volgens de fabrikant vloeiende bewegingen op het beeld. Bij 144 Hz wordt de scherminhoud bijna tweeënhalf keer zo snel ververst als op een standaardmonitor.

Ook het nieuwe Philips 272P4A-scherm maakt op IFA zijn opwachting. Dit is een beeldscherm van 27-inch met Adobe RGB-technologie dat vooral bedoeld is voor professionals. Met een Quad HD-resolutie (QHD) van 2560 x 1440 pixels biedt het scherm het detailniveau dat essentieel is in toepassingen die moeten kunnen vertrouwen op pixelprecieze nauwkeurigheid.

Het nieuwe 275C5-scherm van 27-inch beschikt het klassieke Moda 2-ontwerp in glanzend over een Bluetooth-aansluiting, voor een nette werkplek zonder kabels. Ook biedt de monitor ondersteuning voor Miracast. Met twee 7W-speakers kan de 275C5 ook gebruikt worden als zelfstandig muziekstation in de woonkamer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.