Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix nu beschikbaar in België

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2014, 8:24 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft via Twitter laten weten dat de streamingdienst vanaf nu beschikbaar is in België. Op de site kun je een abonnement afsluiten. Abonnementen gaan vanaf 7,99 euro per maand.

Netflix in België

Netflix is vanaf vandaag ook beschikbaar in België. Dat maakte de streamingdienst rond middernacht bekend via het eigen Twitter-profiel. Net zoals in Nederland het geval is, kun je Netflix een maand lang gratis uitproberen. Wel moet je daarvoor alvast een abonnement hebben afgesloten, die gaan vanaf 7,99 per maand. Voor dat bedrag heb je de stream in SD-kwaliteit en kun je maar met één apparaat tegelijk Netflix gebruiken. Ga je een stap hoger, dan krijg je al HD-kwaliteit en de mogelijkheid om met twee apparaten tegelijkertijd gebruik te maken van de dienst. Een ander abonnement, van 11,99, biedt de mogelijkheid om met in totaal vier apparaten tegelijk te kijken.

Eerder was het gerucht dat Netflix op 15 september zou lanceren in België. Die datum was dus niet helemaal correct en bleek er maar liefst vier dagen naast te zitten. Dat gerucht werd vergezeld met het feit dat Netflix toen zijn apps alvast in de mobiele appstores had gezet. Wil je Netflix bekijken op je Android-, iOS- of Windows Phone-apparaat, dan vind je de linkjes naar de verschillende appstores onderaan dit bericht. Ook kun je de Netflix-app binnenhalen op sommige spelcomputers en televisies en is de service natuurlijk gewoon via de browser op de computer beschikbaar.

Belgische gebruikers van Netflix krijgen net als de Nederlandse gebruikers zowel nationale als internationale films, series en documentaires voorgeschoteld. Het lijkt er echter op dat het aanbod iets anders is dan in Nederland. Zo is bijvoorbeeld in België The Big Bang Theorie wel beschikbaar. Daarnaast wordt ook content van de Vlaamse omroep VRT aangeboden.

Inmiddels telt Netflix ongeveer 50 miljoen gebruikers, waarvan 13,8 miljoen gebruikers zich in de VS bevinden. Dit kwartaal verwacht het bedrijf door te groeien naar 53 miljoen gebruikers en in september zijn er al een aantal nieuwe markten aangeboord, waaronder dus België, maar ook Duitsland en Frankrijk en later nog Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk.

  • Netflix
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.