Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft vervangt luide Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2014, 20:03 CategorieGaming

Mocht je nou het idee hebben dat je nieuwe Xbox One te veel geluid maakt, maak je dan niet druk. Microsoft vervangt hem waar nodig. Het Microsoft-forum is inmiddels ontploft met reacties van gamers die klagen dat de spelcomputer te veel lawaai maakt.

Lawaai

De afgelopen weken en vooral ook dagen zijn er een hoop gamers achter hun toetsenbord gekropen om te klagen op het forum bij Microsoft, over hun nieuw gekochte Xbox One die wel heel erg veel lawaai maakt. Sommige consoles maken een hard, zoemend gelukt, terwijl andere juist weer een klikkend geluid maken wanneer het multimedia-apparaat aanstaat. In het gros van de gevallen gaat het om Xbox’en zonder de Kinect-sensor, die Microsoft eerst standaard bij de console leverde en later pas optioneel maakte. Daar kan nog wel eens het probleem liggen.

Microsoft geeft aan dat de spelcomputer nog steeds veilig en met al z’n functionaliteiten gebruiken kan worden. Daarbij roept het bedrijf wel op om met de de lokale klantenservice contact op te nemen wanneer iemand denkt dat het apparaat verdacht veel geluid maakt. Waar nodig, zo geeft het bedrijf uit Redmond aan, wordt de luide Xbox One vervanger voor een nieuw exemplaar. Onduidelijk is nog om hoeveel gamers het gaat (Microsoft heeft het over ‘een klein aantal Xbox One-eigenaars’) en hoe lang deze actie gaat duren. Heb je dus problemen, neem dan zo snel mogelijk contact op.

Niet de eerste keer…

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft problemen heeft met een nieuw gelanceerde spelcomputer, hoewel de Xbox One al ruim tien maanden geleden in Noord-Amerika en op grote Europese markten gelanceerd is. Toen Microsoft de Xbox 360 uitbracht, had de spelcomputer last van de zogenoemde Red Ring of Death; de console vertoonde een rood cirkje om de aan- en uitknop en werkt vervolgens helemaal niet meer. De Xbox One is sinds vorige week vrijdag verkrijgbaar in Nederland. De versie met Kinect kost 499 euro en de versie zonder Kinect 399.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.