Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft kondigt officieel de Wireless Display Adapter aan

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2014, 18:22 CategorieAccessoires

Na maanden van speculeren is het zo ver: Microsoft kondigt officieel de Wireless Display Adapter aan. Hiermee is het mogelijk om twee apparaten, zoals een televisie en een tablet, smartphone of andere Miracast-apparatuur, draadloos met elkaar te verbinden.

Wireless Display Adapter

Microsofts eigen Wireless Display Adapter werkt heel simpel, omdat het gebruik maakt van Miracast. Het enige dat je hoeft te doen is zowel de USB- als HDMI-aansluiting in je HDTV, monitor of projector stoppen en daarna het goede input-kanaal opzetten. Vervolgens koppel je er een smartphone, tablet of computer aan en als het goed is werkt alles dan meteen. Vanaf dat moment kun je draadloos het beeld van één van de Miracast-apparaten verzenden naar de tv, projector of monitor – je kunt er dan voor kiezen om letterlijk te laten zien wat je doet of beide schermen te combineren. Dankzij Miracast is het mogelijk om elke app of elk programma te streamen, er zitten dus verder geen limitaties aan.

Op dit moment kunnen Amerikanen en Canadezen ‘de draadloze kabel’ vooruit bestellen voor een prijs van 59,99 dollar. In oktober moet het product daar op de markt komen. Wanneer en of de Wireless Display Adapter naar Nederland toe komt, is nog niet bekendgemaakt door Microsoft.

microsoft-wireless-display-adapter

Miracast

Miracast is één van de standaarden en protocollen waarmee het mogelijk is media te streamen van een apparaat naar een andere (bijvoorbeeld dus van smartphone naar tv). De twee apparaten die voorzien zijn van Miracast-ondersteuning hebben geen extern Wi-Fi-netwerk nodig. Ze zetten namelijk samen een zogenaamd ad-hoc-netwerk op: een netwerk dat alleen tussen beide apparaten gebruikt wordt. Hierdoor kan een hogere snelheid behaald worden en kun je eenvoudig video’s streamen.

Lees hier meer over: Miracast (en NFC) op je TV of home cinema set: Wat kun je ermee?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.