Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft kondigt grote Xbox One-systeemsupdate aan

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2014, 11:27 CategorieGaming

De nieuwe firmware voor Xbox One richt zich onder andere op betere multitasking, sociale features en andere media, zoals muziek en films. Momenteel is de update beschikbaar voor Xbox Live preview members, maar zal in de loop van oktober voor iedereen te downloaden zijn.

Xbox One in Nederland

De Xbox One is sinds afgelopen vrijdag uitgebracht in Nederland en heeft niet kunnen genieten van een warm onthaal. Veel gamers, die de console überhaupt zag zitten, hadden de console al geïmporteerd vanuit Duitsland of Engeland en kochten hem dus niet op de releasedatum in Nederland. Bovendien krijgt Microsoft veel kritiek te voortduren over de gebruiksvriendelijkheid van de One. Er zijn veel gamers die nu een PlayStation 4 hebben staan in plaats van een Xbox One en dat is niet alleen omdat de PS4 eerder uitkwam. Microsoft geeft deze maand een gigantische system update uit om een hoop van de problemen rondom de console te verhelpen – maar het echte probleem is daarmee niet opgelost (waar zijn de games?).

Zo heeft Microsoft de optie Snap getweakt. Met Snap kun je een klein gedeelte van je tv-scherm vrijmaken voor een tweede app; zo kun je bijvoorbeeld je achievements bekijken of televisie kijken terwijl je aan het gamen bent. Maar je hebt straks ook sneller toegang tot je vriendenlijst, berichten, opnameapparaat, de klok en de batterij-indicator. Voor veel van dit soort features moest je eerst naar het Home-menu. Bovendien wordt het straks ook mogelijk om je achievements te delen. Onduidelijk is nog of dit betekent dat het via social media kan of via de vriendenlijst op de Xbox One en Xbox One SmartGlass-app, maar daar krijgen we hopelijk binnenkort duidelijkheid over.

Nog niet voor Nederland

Daarnaast heeft Microsoft de DNLA-codering toegevoegd aan de streamingmogelijkheden van de One. Straks is het mogelijk om films en foto’s te streamen naar het apparaat via usb of Wi-Fi en kun je ook .mkv-bestanden streamen. Ook introduceert Microsoft allerlei mogelijkheden voor het tv-kijken via Xbox One, zoals het tonen van een lijst met populaire tv-programma’s, maar dat is nog niet bedoeld voor Nederland. Microsoft brengt binnenkort ook in andere delen van Europa en de VS een add-on uit waarmee live-tv kan worden opgenomen tot dertig minuten. Waarom dat niet met de ingebouwde harde schrijf en alle opneemmogelijkheden kan, is een raadsel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.