Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz introduceert HD-DAC1 hoofdtelefoonversterker met DAC-modus

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2014, 13:55 CategorieReceivers

Marantz kondigt deze week zijn eerste hoofdtelefoonversterker met geïntegreerde DAC aan, de HD-DAC1. Dit model is voorzien versterkingstechnologieën uit de Premium 11-serie, wat voor een optimale audiokwaliteit moet zorgen. Deze geheel nieuwe productcategorie heeft een nieuwe vormgeving heeft gekregen, maar natuurlijk wel met de bekende kenmerken van de Marantz-familie.

Marantz HD-DAC1

Omdat ze met de hoofdtelefoon geen last hebben van verstoringen uit de omgeving, geven serieuze audiofielen bij het afspelen van hun muziek steeds meer de voorkeur aan deze manier van luisteren. De uitgangen op sommige apparaten (met name op pc’s en draagbare spelers) zijn echter eenvoudigweg niet in staat om het allerbeste uit een goede hoofdtelefoon naar boven te halen, omdat de toegepaste digitaal-naar-analoog-omzetter (DAC) van minderen kwaliteit is. Dit is dan ook de reden dat Marantz heeft besloten met een afzonderlijke versterkerfase voor de hoofdtelefoon tekomen. De fabrikant heeft gebruikgemaakt van dezelfde technologie die ze heeft ontwikkeld voor de Premium 11-serie.

De HD-DAC1 is krachtig genoeg om hoofdtelefoons met een hoge impedantie tot 600 ohm aan te kunnen. Dit dankzij de drietrapsversterkingsregeling, de Marantz HDAM-SA2-modules, een audiofiele DAC met hoge stroomwaarden (CS4398), en de vaste en variabele RCA-uitgangen. Ook kun je op dit apparaat je geïntegreerde hifiversterker of een paar actieve luidsprekers of eindversterkers aansluiten. De versterker biedt een groot scala aan aansluitmogelijkheden, waaronder de optische en digitale coax-ingangen, en de USB-B-poort. Ook iDevices kunnen worden aangesloten via de USB-poort aan de voorzijde. Voor nog meer aansluitmogelijkheden is we ook een analoge ingang opgenomen. De USB-B werkt in de asynchrone modus ter ondersteuning van niet alleen 192 kHz / 24-bits audio met hoge resolutie, maar ook de directe streamingformaten DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz worden ondersteund. Om de kwaliteit te garanderen bij aansluiting op een computer heeft Marantz extra isolatie aangebracht rond de USB-B-ingang, waarmee de kans dat door de computer gegenereerde hoogfrequente ruis de HD-DAC1 binnendringt, wordt vermeden. Ook is een jitterremover en een dubbele klok opgenomen voor extreme nauwkeurigheid.

Prijs en beschikbaarheid

De Marantz HD-DAC1 is medio oktober 2014 verkrijgbaar in het zwart en zilver-goud, voor een consumentenadviesprijs van 799 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.