Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Logo voor 4K Ultra HD tv’s officieel gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2014, 11:24 CategorieLcd en led tv's

Het heeft even geduurd maar er is eindelijk een logo voor 4K Ultra HD tv’s. Het nieuwe logo moet het voor consumenten duidelijk maken aan welke eisen een tv voldoet om een echte Ultra HD tv genoemd te mogen worden. Zo moet de tv onder meer beschikken over HDMI 2.0-poorten.

4K Ultra HD is al bijna twee jaar onderwerp van gesprek maar de instanties in de VS en Europa hebben er nogal lang over gedaan om tot een standaard te komen, laat staan een logo. DigitalEurope heeft tijdens IFA 2014 het logo officieel onthuld en gaf aan dat alle tv’s in de Europese schappen dit logo mogen dragen, mits ze aan onderstaande eisen voldoen.

  • Resolutie: Minimaal 3840×2160 pixels (16:9)
  • Kleur: Minimaal 8-bit en Rec.709 color gamut
  • Signaalverwerking: Minimaal 4K in tot 60Hz, zonder down-conversion
  • Input: Minimaal HDMI 2.0 met HDCP 2.2 copy protection
  • Audio: Minimaal PCM stereo

Ultra-HD-logo

Het voldoen aan deze eisen is belangrijk want dan pas mag een tv het logo dragen. Momenteel liggen er echter nog heel wat tv’s in de schappen die hier niet aan voldoen. De tv’s die tijdens IFA 2014 aangekondigd werden voldoen hier nagenoeg allemaal aan. Vanaf eind dit jaar kunnen we het logo op tv’s in winkels en webshops verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.