Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Logitech lanceert Harmony Living Home afstandsbedieningen voor het ‘slimme huis’

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2014, 13:05 CategorieAccessoires

Logitech kennen we natuurlijk onder andere van de universele afstandsbedieningen waarmee je je home cinema systeem kunt bedienen maar het bedrijf kijkt verder dan dat. Tegenwoordig kan nagenoeg alles in huis op afstand bediend worden en om hierop in te spelen lanceert Logitech de nieuwe Harmony Living Home-serie, bestaande uit de Harmony Ultimate Home en de Home Control.

De meest uitgebreide afstandsbediening van de twee is de Harmony Ultimate Home. Deze beschikt over een 2.4-inch touchscreen, kan gebaren van de gebruiker verwerken en is volledig door de gebruiker te programmeren. Naast apparaten die huisautomatisering toestaan kan deze afstandsbediening ook alle apparaten in je home cinema systeem bedienen. De Harmony Home Control is een uitgeklede versie van dit model, zonder touchscreen.

Logitech-Harmony Living Home

Bij beide afstandsbedieningen wordt de Harmony Home Hub meegeleverd, een hub waarmee alle apparaten in huis verbinding kunt maken. Dit apparaat kan ook los gekocht worden waarna de bediening plaatsvindt via een app op je smartphone of tablet. De Home Hub beschikt over WiFi, infrarood en Bluetooth om toegang te geven tot alle apparaten in huis. Later wordt ook de Harmony Hub Extender gelanceerd, dit is een uitbreiding van de Home Hub waarmee communicatie via ZigBee of Z-Wave mogelijk gemaakt wordt.

Logitech geeft aan dat er continu aan ondersteuning voor slimme apparaten in huis toegevoegd wordt. Zo is het momenteel mogelijk de Nest en Honeywell thermostaat, en de Philips Hue lampen met de afstandsbedieningen te bedienen. De Harmony Ultimate Home gaat 350 dollar kosten, terwijl de Home Control een prijs van 150 dollar meekrijgt. De Home Hub kan los gekocht worden voor 100 dollar en de Extender komt voor 130 dollar op de markt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.