Loewe lanceert nieuwe Art-serie 4K Ultra HD tv’s

05 september 2014 2 Minuten 4 Reacties
Loewe-Art-UHD-2

Loewe komt in de tweede helft van 2014 met de nieuwe Art-serie tv's, welke beschikken over een 4K Ultra HD-resolutie en diverse smart tv-mogelijkheden.

Loewe heeft de vernieuwde Loewe Connect tv’s met 4K Ultra HD-resolutie tijdens IFA 2014 gepresenteerd maar daarnaast is ook de vernieuwde Loewe Art-serie aan het publiek getoond, wederom uitgerust met 4K Ultra HD-resolutie.

 

Net als de modellen in de Connect-serie beschikken de tv’s in de Art-serie over diverse smart tv-mogelijkheden, waaronder MyTV2Move. Hiermee zet je het lopende televisieprogramma, of een ander programma, met een druk op de knop over op je tablet of smartphone en ‘neem je het mee’.

4K Ultra HD

Het draait echter natuurlijk om de 4K Ultra HD-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Content in deze resolutie kan weergegeven worden middels USB, het thuisnetwerk of her internet. Natuurlijk mag ook HDMI 2.0, HEVC-ondersteuning en HDCP 2.2 niet ontbreken. Lage resolutie materiaal kan opgeschaald worden naar 4K-resolutie dankzij de Loewe Scaling-technologie. Vanzelfsprekend zijn de nieuwe Loewe Art-modellen ook uitgerust met 3D. De bijpassende brillen zijn verkrijgbaar als optie.

Audio

Het naar voor gerichte, hoogwaardige stereogeluidsconcept met een totaal muziekvermogen tot 2 x 40 watt is gebaseerd op het bass-reflexprincipe. De luidsprekertechnologieën van audiospecialist SOEN maken volgens de fabrikant een betere geluidsbeleving mogelijk, ondanks het kleinere luidsprekeroppervlak.

Bediening

De nieuwe Loewe gebruikersinterface Assist Media 2015 is volgens de fabrikant nog overzichtelijker geworden. De interface werkt met grafische elementen en geeft ook het gebruiksverloop weer (‘Wat is er het laatst bekeken’). De tv’s beschikken over een Triple-Tuner, een tweekanaalssysteem en een ingebouwde netwerkinterface. Met Loewe Assist Media 2015 vind je inhoud online, in de mediatheken van de zenders als en via je thuisnetwerk. De Loewe Smart TV-portaal MediaNet geeft toegang tot inhoud op YouTube, de onlinevideotheek Videoland en de muziekstreamingdienst Deezer.

Design

Het nieuwe design van Loewe Art schittert volgens de fabrikant door klassieke elegantie. Een omlopend aluminiumframe wordt gecombineerd met strak afgewerkte oppervlakken en tussenruimten. Naast de Table Stand biedt Loewe een reeks andere opstellingsmogelijkheden – van de draaibare vloerstandaard via racksystemen tot de klassieke wandmontage.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Loewe Art is verkrijgbaar in de kleuren chroomzilver en zwart in de beeldschermformaten 40, 48 en 55 inch.

Reacties (4)