Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe lanceert nieuwe Art-serie 4K Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2014, 17:13 CategorieLcd en led tv's

Loewe heeft de vernieuwde Loewe Connect tv’s met 4K Ultra HD-resolutie tijdens IFA 2014 gepresenteerd maar daarnaast is ook de vernieuwde Loewe Art-serie aan het publiek getoond, wederom uitgerust met 4K Ultra HD-resolutie.

 

Net als de modellen in de Connect-serie beschikken de tv’s in de Art-serie over diverse smart tv-mogelijkheden, waaronder MyTV2Move. Hiermee zet je het lopende televisieprogramma, of een ander programma, met een druk op de knop over op je tablet of smartphone en ‘neem je het mee’.

4K Ultra HD

Het draait echter natuurlijk om de 4K Ultra HD-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Content in deze resolutie kan weergegeven worden middels USB, het thuisnetwerk of her internet. Natuurlijk mag ook HDMI 2.0, HEVC-ondersteuning en HDCP 2.2 niet ontbreken. Lage resolutie materiaal kan opgeschaald worden naar 4K-resolutie dankzij de Loewe Scaling-technologie. Vanzelfsprekend zijn de nieuwe Loewe Art-modellen ook uitgerust met 3D. De bijpassende brillen zijn verkrijgbaar als optie.

Audio

Het naar voor gerichte, hoogwaardige stereogeluidsconcept met een totaal muziekvermogen tot 2 x 40 watt is gebaseerd op het bass-reflexprincipe. De luidsprekertechnologieën van audiospecialist SOEN maken volgens de fabrikant een betere geluidsbeleving mogelijk, ondanks het kleinere luidsprekeroppervlak.

Loewe-Art-UHD

Bediening

De nieuwe Loewe gebruikersinterface Assist Media 2015 is volgens de fabrikant nog overzichtelijker geworden. De interface werkt met grafische elementen en geeft ook het gebruiksverloop weer (‘Wat is er het laatst bekeken’). De tv’s beschikken over een Triple-Tuner, een tweekanaalssysteem en een ingebouwde netwerkinterface. Met Loewe Assist Media 2015 vind je inhoud online, in de mediatheken van de zenders als en via je thuisnetwerk. De Loewe Smart TV-portaal MediaNet geeft toegang tot inhoud op YouTube, de onlinevideotheek Videoland en de muziekstreamingdienst Deezer.

Design

Het nieuwe design van Loewe Art schittert volgens de fabrikant door klassieke elegantie. Een omlopend aluminiumframe wordt gecombineerd met strak afgewerkte oppervlakken en tussenruimten. Naast de Table Stand biedt Loewe een reeks andere opstellingsmogelijkheden – van de draaibare vloerstandaard via racksystemen tot de klassieke wandmontage.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Loewe Art is verkrijgbaar in de kleuren chroomzilver en zwart in de beeldschermformaten 40, 48 en 55 inch.

 • Delen:

Reacties

 1. Arvind
  10 december, 2014 om 19:34

  Wanneer komt deze op de Nederlandse markt?

  • Martijn Chel
   11 december, 2014 om 15:55

   Als het goed is kun je de tv al via de Loewe dealers bestellen.

   • Arvind
    18 januari, 2015 om 10:27

    Hoi Martijn,

    Dat is niet het geval. Ik was in December bij een Dealer. Noch de dealer noch Loewe zelf kon zeggen wanneer het toestel verwacht kan worden. Dit nieuws is al van September. Inmiddels zitten we in Januari. Ik had mijn zinnen op dit toestel gezet, maar ga nu toch maar op wat anders oriënteren. Het duurt te lang.

 2. Arvind
  14 februari, 2015 om 11:28

  “Vanzelfsprekend zijn de nieuwe Loewe Art-modellen ook uitgerust met 3D.”

  Dit is bij de 40″ helaas niet het geval. Zeer teleurstellend van Loewe. 🙁

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.