Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe introduceert nieuwe Connect-serie Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2014, 16:59 CategorieLcd en led tv's

Loewe introduceert tijdens IFA 2014 een nieuwe Connect-serie tv’s. Deze modellen beschikken over een 4K Ultra HD-resolutie en diverse smart tv-mogelijkheden.

Smart tv-functies

Met de nieuwe Loewe Connect tv’s kun je een televisieprogramma bekijken, tegelijkertijd een tweede programma volgen met de beeld-in-beeldmodus en een derde opnemen op de ingebouwde harde schijf. En dat gaat allemaal ook onderweg. Met Loewe Mobile Recording programmeer je het televisietoestel via de Loewe Smart Assist App voor Android en iOS. De ingebouwde harde schijf programmeren verloopt via de elektronische programmagids van Loewe. Deze is zowel in het tv-toestel als in de Loewe App geïntegreerd. De opslagcapaciteit van de schijf bedraagt een terabyte. De harde schijf dient bovendien als videoserver waartoe andere Loewe-toestellen in het thuisnetwerk toegang hebben (DR+ streaming) of waarmee het lopende programma na een onderbreking uitgesteld ook in een andere kamer verder gevolgd kan worden (DR+ Follow-Me).

Via de functie Loewe MyTV2Move zet je het lopende televisieprogramma, of een tweede programma, met een druk op de knop over op uw tablet of smartphone. Omgekeerd stuurt de functie Digital Media Renderer (‘Send to TV’) video’s, foto’s of muziek van een tablet of smartphone naar het grote beeldscherm.

Beeldkwaliteit

De Loewe Connect-modellen beschikken over een hoge 4K Ultra HD-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. De tv’s kunnen beelden vanaf usb, het thuisnetwerk of het internet weergeven. Ook is een HDMI 2.0-poort aanwezig en is er ondersteuning voor HDCP 2.2 en HEVC. Dankzij de Loewe Scaling-technologie maakt van lage resolutie content Ultra HD-materiaal. Vanzelfsprekend zijn de nieuwe Loewe Connect-modellen ook uitgerust met 3D. De bijpassende brillen zijn verkrijgbaar als optie.

Audiokwaliteit

Ondanks zijn slanke lijnen brengt de nieuwe Loewe Connect volgens de fabrikant een overtuigend geluid voort. Het naar voor gerichte, hoogwaardige stereogeluidsconcept met een totaal vermogen tot 2 x 40 watt is gebaseerd op het bass-reflexprincipe. De luidsprekertechnologieën van audiospecialist SOEN moeten de audio-ervaring optimaliseren. De ingebouwde 5.1 AV-multikanaaldecoder in de tv ondersteunt voortaan ook Dolby TrueHD en dts HD. Voor surround sound kunt je bovendien een Loewe Home-Cinema-systeem van 2.1 tot 5.1 rechtstreeks aansluiten via de Digital Audio Link-aansluiting.

Loewe-Connect-UHD-2

Bediening

De nieuwe Loewe gebruikersinterface Assist Media 2015 is volgens de fabrikant nog overzichtelijker geworden. Hij werkt nog consequenter met grafische elementen en geeft ook het gebruiksverloop weer (‘Wat is er het laatst bekeken’). De Loewe Connect biedt toegang tot een Triple-Tuner, het tweekanaalssysteem en de ingebouwde netwerkinterface die werkt met ingebouwd Wifi. Met Loewe Assist Media 2015 moet moeiteloos interessantste gevonden worden – zowel online, in de mediatheken van de zenders als op uw thuisnetwerk. De Loewe Smart TV-portaal MediaNet geeft bovendien toegang tot inhoud op YouTube, de onlinevideotheek Videoland en de muziekstreamingdienst Deezer.

Design

Het design van de Connect-serie is volgens Loewe stapsgewijs verder ontwikkeld. De tv’s zijn nog slanker en eleganter uitgerust met een omlopend aluminiumframe. Een bijzondere blikvanger is de nieuwe accentkleur petroleumblauw. Loewe Connect wordt in de fabriek uitgerust met een verchroomde Table Stand. Bij de 55- en 65-inch-toestellen wordt de wandhouder standaard meegeleverd.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Loewe Connect is verkrijgbaar in de kleuren petroleumblauw, chroomzilver, cappuccino en zwart, en onder meer in de beeldschermformaten 40, 55 en 65 inch. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. John Grunnekemeijer
  12 december, 2014 om 20:04

  Wordt deze tv ziggo gecertificeerd voor het digitaal opnemen en afspelen?

  Mijn dank,

  J.G.

  • Koen van blijswijk
   12 februari, 2015 om 20:58

   Dit is een goede vraag, volgens mijn weten is er nog altijd geen loewe tv gecertficeerd. De winkelier zal altijd zeggen dat het wel het geval is en als de loewe tv in je woonkamer staat geeft de winkelier ziggo de schuld en zal je dan altijd een digitaal kastje erbij verkopen want je hebt immers geen keus. Let goed op voor je een loewe tv gaat kopen ik spreek uit ervaring! Mvg koen. Ps de hifi specialist Poulissen in Roermond geeft wel een eerlijk advies

 2. L. tiland
  27 februari, 2015 om 11:36

  Ik heb sinds begin 2008 een Loewe individual met soundbar. Ik betaalde daarvoor € 7.250,- maar ben absoluut ontevreden. Ik ben 2 jaar geleden verhuisd en heb nu een KPN aansluiting en geen kabelaansluiting meer. Sinds die tijd heb ik niets meer aan het PIP systeem, want er komt maae een kanaal tegelijk binnen. Opnemen met de ingebouwde recorder op de harde schijf lukt ook niet meer. Nog vervelender is dat ik nu de afsrandbediening van zowel de KPN alsook Loewe moet gebruiken om het apparaat aan- en uit te zetten. Het toestel is bovendien aan de muur bevestigd en alle aansluitingsmogelijkheden zitten midden achter het toestel, zodanig dat je nergens meer bij kunt en dus niets nieuws kunt aansluiten zonder alles re demonteren.
  Ik had beter een toestel van elk ander merk kunnen kopen voor een fractie van de door mij betaalde prijs.
  Heeft u advies voor mij of een adres waar ik hulp kan krijgen? De Loewe dealer in Veenendaal zegt dzt dit het systeem is en er niets aan te doen is.

 3. sen
  22 oktober, 2017 om 0:56

  licht heel vaak aan de onkunde van de verkoper ik heb een loewe connect ben zeer tevreden

  Had ook eens een vraag over opnemen datniet ging.Verkoper zei glasharddat de harde schijf

  Ikben zelf aan de slag gegaan met het meegeleverde boekje van loewe en alles werkt

  perfect ook opnemen zelfs updaten waar ze geen raad mee wisten is me gelukt werkt ook perfect

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.