Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe introduceert Loewe Operating System

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2014, 12:30 CategorieSoftware

Met het Loewe Operating System, afgelopen donderdag voorgesteld op de IFA-beurs in Berlijn, wil de fabrikant de gebruiksvriendelijkheid van home entertainment systemen verbeteren door allerlei nieuwe functies te introduceren, zoals programma’s op twee kanalen tegelijk opnemen terwijl je naar een derde kijkt.

Loewe Operating System

Het Loewe Operating System is al geïnstalleerd op de nieuwste Loewe-televisietoestellen. Maar niet getreurd: eerder aangeschafte apparaten van Loewe (chassis SL 2xx) kunnen eenvoudig worden opgewaardeerd met een USB flash drive en zo ook meegenieten van de toffe functies van het systeem. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om programma’s op twee aparte kanalen tegelijkertijd op te nemen, terwijl je zelf naar een andere zender zit te kijken. Dat kun je doen wanneer je een Loewe-tv met DR+ hard disk recorder hebt staan. Maar gelukkig werkt het ook met een extern opneemapparaat.

Een andere nieuwe feature is Loewe Smart tv2move: daarmee verander je een tablet binnen no-time in een tweede televisietoestel. De nieuwe Loewe app zapt door alle TV-zenders en opnames heen en speelt gearchiveerde bestanden op de hard disk recorder af. En wel volledig onafhankelijk van de televisie in de woonkamer. De app werkt overal binnen het bereik van een Wi-Fi-netwerk. Eveeens is het mogelijk om op afstand (met tablet of smartphone) programma’s op te nemen wanneer je dat vooraf vergeten bent te doen; dat kan met Loewe Mobile Recording, via de Loewe Smart Assist-app.

Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen met Loewe Artist. De internetradiofunctie in de televisietoestellen van Loewe biedt ruime keuze aan muziekkanalen: 30.000 internetradiostations van over de hele wereld bieden alle genres aan van barok tot rock. Met de zoekfunctie kun je gemakkelijk de naam van een artiest invoeren waarna een lijst van radiostations op het tv-scherm wordt getoond die op dat moment die muziek spelen. Met een druk op de knop selecteer je het programma naar keuze, terwijl de overzichtsfunctie toont welke stations vaak muziek van je favoriete artiest spelen.

En als laatste maakt Loewe het ook mogelijk sneller te zappen met Loewe Instant Channel Zapping.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.