Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG toont 98-inch tv met 8K Ultra HD-resolutie

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2014, 17:52 CategorieLcd en led tv's

We hebben het deze week met name over de hoge 4K Ultra HD-resolutie aangezien veel nieuwe tv’s hiermee uitgerust zijn maar fabrikanten tonen ook prototypes met een nog hogere resolutie. LG is niet de eerste fabrikant die een 8K Ultra HD tv aan het publiek toont maar wel één van de weinige fabrikant die een prototype meenam naar IFA 2014.

De Koreaanse fabrikant toonde tijdens IFA 2014 in Berlijn een 98-inch lcd tv met een 8K-resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels. Dit is een viermaal scherpere weergave dan de 4K Ultra HD-resolutie die we momenteel op veel modellen tegenkomen. Zoals gezegd gaat het om een prototype en dit model gaan we waarschijnlijk nooit op de markt zien. Niet alleen omdat de 8K-resolutie nog ver in de toekomst ligt, maar ook omdat we tegen die tijd waarschijnlijk geen standaard lcd-panelen meer in tv’s tegenkomen.

8K Ultra HD wordt algemeen al gezien als de opvolger van 4K Ultra HD maar je hoeft nog niet bang te zijn dat je huidige UHD tv al verouderd is. Alleen in Japan wordt momenteel uitgebreid getest met de nog hogere resolutie en de verwachting is dat we over 5 tot 10 jaar de eerste tv’s voor consumenten met deze resolutie gaan zien. Wil je meer weten over het verschil tussen deze resoluties dan kun je terecht op onze pagina over tv-resoluties.

Eerder toonden onder meer Sharp en Panasonic prototype plasma en lcd tv’s die over een 8K Ultra HD-paneel beschikken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.