Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lenco lanceert PlayLink draadloos multiroom audiosysteem

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2014, 12:43 CategorieLuidsprekers

Zoals in onze IFA 2014 preview al aangestipt lijkt 2014 het jaar van de multiroom audiosystemen te worden. Na onder meer LG, Samsung en Panasonic introduceert ook het wat onbekendere Lenco een eigen multiroom audiosysteem. Het PlayLink systeem van Lenco maakt gebruik van Qualcomm’s AllPlay-technologie voor het streamen van muziek dor het hele huis.

Lenco PlayLink systeem

Het AllPlay smart media platform biedt draadloze streaming van lokale en cloud-gebaseerde content tussen verschillende mobiele producten, laptops en computers. De AllPlay smart audio-module is geïntegreerd in elk van de PlayLink producten, waardoor een draadloze connectiviteit wordt gecreëerd en een extra systeem om verbinding met de router te maken niet langer nodig is.  Bluetooth is een ander alternatief voor verbinding met mobiele apparaten of andere randapparatuur die niet zijn uitgerust met WiFi. De PlayLink-reeks is tevens compatibel met NFC-apparaten. Dit betekent dat muziek direct tussen twee apparaten kan worden afgespeeld met één druk op de knop.

Lenco’s PlayLink multiroom audiosysteem bestaat uit twee draadloze speakers en een PlayConnect box die bestaande audiosystemen – van welk merk dan ook – omtovert tot een systeem om muziek te streamen. De PlayLink speakers zorgen volgens de fabrikant voor een kwalitatief hoogwaardige muziekervaring in elke kamer van het huis en zelfs in meerdere kamers tegelijk. PlayLink 4 is de meest compacte van de twee speakers en is een draagbaar model dat tevens buitenshuis kan worden gebruikt door middel van een verwisselbare batterij. De iets grotere PlayLink 6 biedt maximaal vermogen en connectiviteit voor een ultieme audio-ervaring.

De PlayLink 4 en PlayLink 6 speakers maken elk gebruik van drie drivers: een extended range woofer en twee hoogperformance mid/tweeter drivers voor middellange frequenties en hoge frequenties. Deze laatste twee zijn in een hoek van 6° van de speaker-as geplaatst, waardoor het stereo-effect wordt geoptimaliseerd. Dit kan ook worden bereikt door twee afzonderlijke speakers in een ruimte aan elkaar te koppelen. Elke speaker is voorzien van een digitale versterker met drie uitgangen. De PlayLink 4 en PlayLink 6 speakers zijn ontworpen om hoge-resolutie ‘lossless’ audio-bestanden van maximaal 24- bit/192kHz, zoals FLAC en ALAC, te ondersteunen.

Consumenten die reeds zijn voorzien van Hi-Fi apparatuur kunnen bovendien draadloos streamen met de PlayLink reeks, zonder hun apparatuur te hoeven vervangen. Door verbinding te maken met de draadloze router stelt de PlayConnect box je in staat te streamen via het bestaande apparaat en kan deze bovendien met andere draadloze apparatuur worden verbonden. De PlayLink speakers kunnen in één enkele ruimte of in het hele huis worden gebruikt door gebruik te maken van meerdere speakers met de Party-Mode en Multi-Zones functies.

Lenco-PlayLink-2

Binnen het AllJoyn kader zijn PlayLink speakers compatibel met verschillende merken en kunnen smart audio devices van andere fabrikanten gekoppeld en gelijktijdig bediend worden vanaf dezelfde bron. Meerdere apparaten kunnen aan elkaar worden gekoppeld en via AllPlay worden bediend door verschillende gebruikers tegelijk. Naast lokale mediabronnen, zoals een smartphone, tablet, of een Network Attached Storage (NAS)-apparaat, word verschillende cloud-gebaseerde bronnen ondersteund, waaronder diverse internetradiostations en online streamingdiensten.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenco PlayLink 4 heeft een adviesprijs van 199 euro, terwijl de PlayLink 6 voor 299 euro te koop is. De PlayConnect wordt verkocht voor een prijs van 149 euro. De verwisselbare batterij voor de PlayLink 4 kan gekocht worden voor 49 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.