Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

KEF onthult R50 Dolby Atmos speaker-module

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2014, 12:34 CategorieLuidsprekers

Dolby Atmos is inmiddels een veelgehoorde term op het gebied van home cinema, maar voor de meeste mensen lijkt het iets dat in de huiskamer onmogelijk is. Er wordt namelijk aangenomen dat je voor Dolby Atmos speakers aan het plafond moet bevestigen maar dat is niet helemaal waar. Je kunt namelijk ook zogenaamde speaker-modules op de luidsprekers aan de voorzijde plaatsen.

KEF is één van de eerste fabrikanten die add-on speakers voor Dolby Atmos op de markt brengt. De R50 speaker-module maakt gebruik van de Uni-Q driver van het bedrijf, welke bestaat uit een 25mm aluminium tweeter en een 13cm bas/mid driver. De R50 is voorzien van een aflopend design waarin de speaker schuin naar boven geplaatst is. Dit zorgt voor weerkaatsingen van het geluid via het plafond, waardoor dan weer het effect van speakers boven de luisteraar nagebootst wordt.

KEF-R50

Volgens KEF kunnen de speakers op zowel vloerstaande luidsprekers als boekenplankspeakers geplaatst worden, en deze mogen natuurlijk ook van een andere fabrikant zijn. De speakers zijn compatibel met elk Dolby Atmos systeem. Mocht je toch ruimte hebben voor speakers in het plafond dan heeft KEF ook daarvoor de oplossing. De nieuwe Ci160QR, Ci200R en THX Ultra-2 certified Ci200RR-THX modellen zijn speciaal hiervoor ontwikkeld.

De KEF R50 Dolby Atmos speaker-modules verschijnen in november op de markt voor een adviesprijs van 399 euro per stuk.

  • Delen:

Reacties

  1. Extera
    14 september, 2014 om 12:01

    Ik ben benieuwd hoe goed dit werkt. Geluid moet toch meer afstand afleggen via het plafond dan dat het direct van een plafond speaker komt. Daarnaast vraag ik me af of het niet veel diffus is waardoor je ook niet goed meer hoort of het geluid van linksvoor (boven) komt of rechtsvoor?

    Plafond speakers zijn echter alleen een optie in een echte HT ruimte. Of hooguit in een verlaagd plafond in de woonkamer, zie alleen je vriendin of vrouw maar eens zo gek te krijgen om voor 4 speakertjes het hele plafond te verlagen 🙂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.