Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home cinema systemen om bij weg te dromen #36: klein maar voor de hele familie

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2014, 14:01 CategorieUltieme home cinema systemen

Het is alweer even geleden dat we naar een aantal ultieme home cinema systemen gekeken hebben maar vandaag kwamen we er weer een tegen die we je niet willen onthouden. Soms zijn ze mooi, soms zijn ze handig, maar ze zijn altijd heel bijzonder. Deze week kijken we naar een zeer fraai home cinema systeem in een kleine kamer maar voor de hele familie.

Klein maar voor de hele familie

Niet elke kamer is ervoor geschikt om om te vormen tot een home cinema-kamer maar een getraind professional weet precies hoe hij de beschikbare ruimte kan gebruiken en van een simpele kamer een ultieme home cinema kan maken. De eigenaar van dit huis is een expert op het gebied van huizen bouwen maar weet niks van home cinema-systemen. Daarom heeft hij de experts van FX Pros gevraagd om zijn relatief kleine kamer te voorzien van het beste van het beste.

kamer-home-cinema-2

De kamer van de eigenaar was verre van ideaal, met name omdat de lange zijde gebruikt moest worden voor het scherm omdat de korte zijde voorzien was van deuren en ramen. Dit heeft weer tot gevolg dat er maar een kleine afstand zit tussen de projector en het scherm. Dit riep dus om maatwerk en zoals je op de foto’s mag het resultaat er zeker zijn. De experts van FX Pros hebben de kamer voorzien van onder meer een 130-inch Dragonfly screen, een DLA-X500R 4K projector. Speciaal voor de kinderen zijn achter het scherm twee 60-inch Sharp tv’s geplaatst, zodat zij tegelijkertijd tv kunnen kijken en games kunnen spelen. Het scherm van de projector wordt middels een motor voor de tv’s geplaatst wanneer het tijd is voor een film.

kamer-home-cinema-1

Het op maat gemaakt systeem bestaat verder uit Episode speakers en twee Veoldyne subwoofers. Om iedereen in de kamer te voorzien van verstaanbare dialogen bestaat het center-kanaal uit drie Episode HT-700 speakers, en voor lage tonen in de achterste rij zijn twee Polk subwoofers ingebouwd. De kracht wordt geleverd door een Marantz voorversterker en versterker, en het beeld wordt verzorgd door een Oppo Blu-ray speler. Natuurlijk mogen we ook de fraaie lichteffecten in het plafond niet vergeten.

kamer-home-cinema-3

Jouw ultieme home cinema?

Is dit een home cinema ruimte waarin jij jezelf wel ziet zitten of heb je iets anders voor ogen? Deel jouw favoriete systeem met ons en wellicht zie je het de volgende keer terug.

Bekijk ook eerder gepubliceerde ultieme home cinema systemen die de moeite waard zijn om te bekijken en te delen.

  • Delen:

Reacties

  1. FK
    02 oktober, 2014 om 22:52

    Ondanks de fraaie maar toch betaalbare hardware is de inrichting echt verschrikkelijk. Laat nooit een kamer inrichten door mensen die verstand hebben van techniek 😉

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.