Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste film tegelijk in première bij Netflix en bioscoop

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2014, 15:17 CategorieStreamingdiensten

Het vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon wordt op 28 agustus 2015 gelijktijdig in de bioscoop als op Netflix uitgezonden. Een mijlpaal voor de streamingdienst.

Crouching Tiger, Hidden Dragon

Netflix heeft een deal gesloten met de indiefilmmaker The Weinstein Co. met betrekking tot de eerste eigen filmproductie van de Amerikaanse streamingdienst. Netflix zorgt er namelijk voor dat het vervolg op de culthit Crouching Tiger, Hidden Dragon gerealiseerd wordt, in samenwerking met The Weinstein Co., en heeft besloten dat de film zowel in de bioscoop als thuis bij Netflix in de première gaat. De film staat gepland om op 28 augustus 2015 uit te komen in Noord-Amerika. Voor Europa staat de datum nog niet vast.

De film, getiteld Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend, is de eerste in de serie films die Netflix co-produceert en tegelijkertijd uitkomt in de bioscoop als op de service. Netflix aast al een lange tijd op een dergelijke deal en wil hiermee bewijzen dat bioscopen niets te vrezen hebben van streamingdiensten. Bioscoopexploitanten en filmproducenten denken dat dit schadelijk voor het bioscoopbezoek en dus het grote geld is, maar Netflix is van mening dat het allemaal wel meevalt. Het zijn immers twee verschillende kijkervaringen, geeft Netflix aan.

The Green Legend

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend wordt geproduceerd door Harvey Weinstein en Peter Berg en Sarah Aubrey (beiden van Friday Night Lights, Lone Survivor en Hancock). De executive producers zijn Morten Tyldum, Ralph Winter, Anthony Wong en Bey Logan. De film z’n director of photography is Tom Sigel (Drive, X-Men: Days of Future Past) Ook de kostuumdesigner van Lord of the Rings, Ngila Dickson, production designer Grant Major en visual effects supervisor Mark Stetson helpen mee.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.