Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Eerste Europese 4K Ultra HD-kanalen verschijnen in 2016’

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2014, 13:30 CategorieDigitale tv

4K Ultra HD is zo goed als door alle fabrikanten omarmd. De afgelopen weken hebben we verschillende nieuwe modellen voorbij zien komen en ook het officiële Ultra HD-logo is inmiddels bekendgemaakt. Qua hardware zit het dus wel goed, maar het wachten is op een groot aanbod van 4K-content. Via streamingdiensten als Netflix komt mondjesmaat content beschikbaar maar wanneer kunnen we 4K tv-kanalen verwachten?

Ferdinand Kayser, Chief Commercial Officer bij satelliet-provider SES, verwacht dat de belangrijkste Europese omroepen en uitzendinstanties in 2016 hun eerste 4K-kanalen in de lucht hebben. Dit jaar is volgens Kayser van groot belang omdat dan het Europees kampioenschap voetbal plaatsvindt en de Olympische Spelen van Brazilië gehouden worden.

Kayser geeft aan dat voor wat betreft de satelliet het ecosysteem helemaal klaar is voor 4K Ultra HD. Er wordt continu getest met het doorsturen van hoge resolutie materiaal en de conclusie is dat men er klaar voor is. Het enige waar nog op gewacht wordt is de distributie van decoder (settopboxes) die ondersteuning voor 4K-content bieden en over de vereiste decoders (H.265) beschikken. Kayser verwacht dat deze apparaten voor 2016 beschikbaar zijn.

Ook wordt er al verder dan 2016 gekeken want Kayser verwacht dat 4K Ultra HD geen hype zal zijn zoals 3D dat was. De CCO van SES verwacht dat we in 2020 toegang hebben tot maar liefst 200 kanalen die in 4K-resolutie uitzenden. In 2025 ligt dit aantal volgens Kayser op 1.000.

 • Delen:

Reacties

 1. Willy
  17 september, 2014 om 15:53

  . De CCO van SES verwacht dat we in 2012 toegang hebben tot maar liefst 200 kanalen die in 4K-resolutie uitzenden. In 2025 ligt dit aantal volgens Kayser op 1.000.

  wat hebben we nu voor een jaar ?

 2. Wim
  18 september, 2014 om 8:18

  Tot die tijd heb je helemaal niks aan 4K.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.