Dolby Atmos-update voor Onkyo TX-NR636, TX-NR737 en TX-NR838

06 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Onkyo-Dolby-Atmos

Naast een update die Spotify Connect toevoegt brengt Onkyo een update voor een select aantal AV-receivers uit waarmee ondersteuning voor Dolby Atmos toegevoegd wordt. Met Dolby Atmos kunnen extra speakers aan de set-up toegevoegd worden om een indrukwekkendere home cinema surround-ervaring te creëren.

Dolby Atmos wordt middels een firmware-update op 29 september uitgerold voor de Onkyo TX-NR636, TX-NR737 en TX-NR838 network A/V receivers. De update is gratis en automatisch te downloaden, mits de receiver verbonden is met het internet.

Afgelopen maand kondigde Onkyo al diverse nieuwe home cinema systemen, speakers en AV-receivers met ondersteuning voor Dolby Atmos aan. Deze modellen beschikken standaard over de mogelijkheid om extra speakers in te schakelen waarmee de surround-ervaring verbeterd wordt.

Dolby Atmos is de nieuwste surround-techniek van Dolby. Hiermee kunnen extra speakers aan het plafond gehangen worden, of kun je add-on speakers op de speakers aan de voorzijde plaatsen, om van geluid dat zich boven de kijkpositie bevindt te genieten. Een 5.1-kanaals home cinema systeem kan zo uitgebreid worden naar bijvoorbeeld een 5.2.1 kanaals home cinema systeem. Meer over dit nieuwe audioformaat lees je in ons artikel over Dolby Atmos.

Reacties (0)