Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Atmos-update voor Onkyo TX-NR636, TX-NR737 en TX-NR838

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2014, 17:48 CategorieReceivers

Naast een update die Spotify Connect toevoegt brengt Onkyo een update voor een select aantal AV-receivers uit waarmee ondersteuning voor Dolby Atmos toegevoegd wordt. Met Dolby Atmos kunnen extra speakers aan de set-up toegevoegd worden om een indrukwekkendere home cinema surround-ervaring te creëren.

Dolby Atmos wordt middels een firmware-update op 29 september uitgerold voor de Onkyo TX-NR636, TX-NR737 en TX-NR838 network A/V receivers. De update is gratis en automatisch te downloaden, mits de receiver verbonden is met het internet.

Afgelopen maand kondigde Onkyo al diverse nieuwe home cinema systemen, speakers en AV-receivers met ondersteuning voor Dolby Atmos aan. Deze modellen beschikken standaard over de mogelijkheid om extra speakers in te schakelen waarmee de surround-ervaring verbeterd wordt.

Dolby Atmos is de nieuwste surround-techniek van Dolby. Hiermee kunnen extra speakers aan het plafond gehangen worden, of kun je add-on speakers op de speakers aan de voorzijde plaatsen, om van geluid dat zich boven de kijkpositie bevindt te genieten. Een 5.1-kanaals home cinema systeem kan zo uitgebreid worden naar bijvoorbeeld een 5.2.1 kanaals home cinema systeem. Meer over dit nieuwe audioformaat lees je in ons artikel over Dolby Atmos.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.