Dolby Atmos-update Onkyo receivers nu beschikbaar

30 september 2014 1 Minuut 3 Reacties
Onkyo-Dolby-Atmos

De Dolby Atmos-update is gratis te downloaden en beschikbaar voor de Onkyo TX-NR636, TX-NR737 en TX-NR838 network A/V receivers.

Steeds meer fabrikanten van receivers komen met een gratis firmware-update waarmee ondersteuning voor Dolby Atmos toegevoegd wordt. Onkyo maakte begin deze maand al bekend met een update voor verschillende modellen te komen en sinds gisteren kan de update gratis gedownload worden. De Dolby Atmos-update is beschikbaar voor de Onkyo TX-NR636, TX-NR737 en TX-NR838 network A/V receivers.

Sinds 29 september kunnen eigenaren van deze receivers gratis een update downloaden waarmee Dolby Atmos geactiveerd wordt. De update kan worden geïnstalleerd via een netwerkverbinding van de receiver zelf of via de website van de fabrikant waarna de update op usb geplaatst wordt.  Afgelopen maand kondigde Onkyo al diverse nieuwe home cinema systemen, speakers en AV-receivers met ondersteuning voor Dolby Atmos aan. Deze modellen beschikken standaard over de mogelijkheid om extra speakers in te schakelen waarmee de surround-ervaring verbeterd wordt.

Dolby Atmos is de nieuwste surround-techniek van Dolby. Hiermee kunnen extra speakers aan het plafond gehangen worden, of kun je add-on speakers op de speakers aan de voorzijde plaatsen, om van geluid dat zich boven de kijkpositie bevindt te genieten. Een 5.1-kanaals home cinema systeem kan zo uitgebreid worden naar bijvoorbeeld een 5.2.1 kanaals home cinema systeem. Meer over dit nieuwe audioformaat lees je in ons artikel over Dolby Atmos.

Reacties (3)