Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Deezer introduceert abonnement voor high-res streaming naar Sonos

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2014, 11:06 CategorieStreamingdiensten

Er zijn in Nederland verschillende muziekdiensten waarmee je muziek naar je home cinema systeem of speakers kunt streamen, waaronder het populaire Spotify en Deezer. De kwaliteit van de muziek laat door compressie echter vaak te wensen over maar we zien steeds meer beweging richting het streamen van high-res audio. Deezer is één van de eerste diensten die een abonnement speciaal voor high-res audio in het leven roept.

In de VS is Deezer begonnen met het aanbieden van een Deezer Elite-abonnement. Hiermee kunnen gebruikers muziek op basis van lossless flac-bestanden streamen naar de luidsprekers van Sonos. Volgens de muziekdienst is er steeds meer vraag naar muziek in betere kwaliteit, zonder hiervoor een fysieke disc te hoeven gebruiken. Met muziek in flac-formaat op 1411kbit/s wil Deezer aan deze vraag voldoen.

Het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel nummers in de 35 miljoen nummers tellende bibliotheek van Deezer in deze hoge kwaliteit beschikbaar zijn. Gebruikers met een Elite-abonnement hebben wel toegang tot alle nummers in de bibliotheek. Vanaf 15 september kunnen Amerikaanse gebruikers de Elite-dienst activeren. Voor het einde van dit jaar moet het abonnement ook beschikbaar zijn in andere landen, waaronder Nederland. In Nederland is sinds kort de dienst Qobuz al beschikbaar waarmee muziek in cd-kwaliteit gestreamd kan worden.

  • Delen:

Reacties

  1. Maurits
    17 september, 2014 om 17:16

    Wordt eens tijd dat Spotify ook HRA gaat aanbieden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.