Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bedien de Yamaha-producten met één app

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2014, 20:24 CategorieLuidsprekers

Yamaha heeft de tot nu toe uitgebrachte apps voor Android en iOS samengevoegd en daar één applicatie van gemaakt. De nieuwe Yamaha AV App Navi vervangt alle andere apps van de elektronicafabrikant en bedient alle apparaten die eerder met een app werkten.

Yamaha AV App Navi

De Yamaha AV App Navi kan worden geïnstalleerd vanuit de Google Play Store (de iPad-versie verschijnt later) en zo ingesteld worden dat je zelf alles gemakkelijk terug kunt vinden. De app is compatibel met alle Yamaha AV-componenten die nu al met een Yamaha-app kunnen worden bediend. Daartoe behoren onder andere AV-receivers van de RX-V- en AVENTAGE-serie, PianoCraft Micro hifi-componenten, lifestyle-soundsystemen van de DTA-serie en –soundbars en Digital Sound Projector-systemen. Daaronder zijn dus ook veel producten die al jaren op de markt zijn.

Wanneer je de app voor het eerst opstart, dan zie je dat die iedere Yamaha AV-component met een afbeelding op de overzichtspagina toont. Door simpelweg op één van de productafbeeldingen te klikken is het mogelijk om de verschillende instellingen aan te passen. Dan gaat het bijvoorbeeld om volume, de gekozen muziekbron en ook speciale functies zoals IntelliAlarm, de wekfunctie van Yamaha. Voor muziekstreaming via de Yamaha AV App Navi is de functie Yamaha MusicPlay beschikbaar. Hiermee kan bijvoorbeeld toegang worden gekregen tot alle titels en afspeellijsten op de mobiele apparaten, zoals mobiele telefoons, tablets en laptops.

De Yamaha AV App Navi is voor het eerst getoond op de IFA 2014 in Berlijn. De app is nu al gratis in de Google Play Store beschikbaar voor Android-smartphones en -tablets. De app voor Apple iPhone, iPad en iPod Touch volgt later in september 2014 en is eveneens gratis verkrijgbaar.

  • Yahama AV App Navi
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.