Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Audiomerk Technics keert terug op de Europese markt

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2014, 0:17 CategorieLuidsprekers

Wie is er niet groot mee geworden? De audioproducten van Technics. Ook wij hadden vroeger een mooi Technics audiosysteem staan maar helaas verdween het merk een hele tijd geleden van de markt. Daar komt nu verandering in want Panasonic kondigt vandaag aan Technics weer op de Europese markt te zetten.

Michiko Ogawa, directeur van het Technics-project, was degene die de terugkeer bekendmaakte. Ogawa, zelf voormalig audiotechnicus bij Technics, legde uit dat de nieuwe producten zijn gebaseerd op het Technics Definitive Sound-concept. Dit concept bouwt voort op decennia aan ervaring en kennis in audiotechnologie. Het concept steunt op drie belangrijke technische pijlers:

Accurate Digital Technology: zorgt ervoor dat het geluidssignaal met precieze phase- en gainkarakteristieken wordt uitgezonden en maakt een ideale vermogensconversie mogelijk.

Noiseless Signal Technology: onderdrukt ruis maximaal, wat de apparatuur ideaal maakt voor het beluisteren van digitale audio.

Emotive Acoustic Technology: realiseert een helder, diep en rijk geluid met een ultrabrede bandbreedte en een groot dynamisch bereik.

Technics zal in eerste instantie twee nieuwe productseries introduceren: het standaardklasse R1 systeem en het topklasse C700 systeem. De R1 serie bestaat uit drie hifiaudiocomponenten;

  • Stereo-versterker SE-R1
  • Netwerkaudiospeler SU-R1
  • Luidsprekersysteem SB-R1

De C700 serie bestaat uit vier hificomponenten, ontwikkeld om muziek ten gehore te brengen die de emoties aanspreekt, aldus de fabrikant.

  • Geïntegreerde stereo-versterker SU-C700
  • Netwerkaudiospeler ST-C700
  • Compactdiscspeler SL-C700
  • Luidsprekersysteem SB-C700

De eerste nieuwe hifiproducten van Technics in zes jaar worden vanaf december in Europa op de markt gebracht. Na Europa zullen ook andere regio’s volgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.