Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon Fire TV komt naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2014, 12:46 CategorieMediaspelers

Amazon Fire TV, een klein kastje dat je onder je tv zet en waarmee je bijvoorbeeld Netflix op kunt afspelen, is al uitgebracht in Noord-Amerika en komt binnenkort ook naar Europa toe. Groot-Brittannië en Duitsland worden eerst aangedaan, daarna komt Fire TV wellicht naar Nederland.

Amazon Fire TV-mediabox

De Amazon Fire TV is een complete mediabox die volgens het bedrijf gebruiksvriendelijker, minder gesloten en geschikter voor games is dan de concurrentie. Het apparaat is voorzien van een krachtige quadcore-processor met 2GB aan werkgeheugen, en draait op een aangepaste versie van Android.

De Amazon Fire TV-mediaspeler zal in Engeland worden verkocht voor 79 pond. Ben je Amazon Prime-lid, dan kreeg je een fikse korting van maar liefst dertig dollar. Met de mediaspeler krijg je toegang tot een groot aantal streamingservices, zoals Amazon Instant/Prime Video, Netflix en Spotify; op de website van Amazon vind je een complete lijst met services die het kastje ondersteunt.

Films en series kunnen opgezocht worden met de meegeleverde afstandsbediening of met voice commands. Gebruikers kunnen zoeken op film, genre, regisseur, actor of serie. De Fire TV heeft ook een feature waarbij het probeert te voorspellen wat de kijker vervolgens wil kijken, Advanced Streaming and Prediction (ASAP), en buffert alvast de content die het voorspelt. Zodoende is bepaalde content direct beschikbaar.

De box is met of zonder controller te koop. De Amazon Fire TV speelt namelijk ook games af, zoals inecraft, Asphalt 9 en NBA 2K14. In Noord-Amerika kost het pakket met controller 140 dollar, wat vijftig dollar bovenop de versie zonder controller gooit.

Beschikbaarheid

De Amazon Fire TV moet eind oktober verkrijgbaar zijn in Engeland en Duitsland. Of het apparaat vervolgens naar Nederland komt, is nog even afwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.