Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TCL en Hisense lanceren Roku TV’s met streamingdiensten

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2014, 12:13 CategorieSmart tv's

Als je als fabrikant van tv’s een beetje serieus genomen wilt worden dan mag tegenwoordig het woord ‘smart’ niet meer in de line-up ontbreken. Nagenoeg alle grote fabrikanten hebben smart tv’s in het assortiment en dit zorgt tegelijkertijd voor een groot aantal verschillende platformen. Een nieuw platform dat speciaal voor tv’s ontwikkeld is komt van Roku.

Roku is een Amerikaanse fabrikant van mediaspelers en smart-sticks. Hierop staat door het bedrijf ontwikkelde software waarmee apps gedraaid kunnen worden en toegang verkregen kan worden tot streamingdiensten. Samen met de Chinese fabrikanten TLC en Hisense brengt Roku nu ook tv’s op de markt die voorzien zijn van deze software.

De nieuwe Roku TV’s zijn speciaal gericht op diegenen die hun dagelijkse portie films, series en tv-programma’s met name van verschillende videostreamingdiensten halen. De software op de tv’s biedt toegang tot onder meer Netflix, Amazon, Vudu en HBO Go. Door het standaard aanbieden van deze diensten, en het snel verlenen van toegang door onder andere knoppen op de afstandsbediening, zijn consumenten volgens Roku eerder geneigd de streamingdiensten te gebruiken.

Zowel TCL als Hisensen heeft Roku TV’s gelanceerd. De modellen van TCL komen in grootten van 32-inch tot 55-inch en variëren in prijs van 229 dollar tot 649 dollar. De Roku TV’s van Hisense komen in formaten van 40-inch tot 55-inch maar over de prijzen is helaas nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.