Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony en Panasonic werken samen aan ontwikkeling oled-displays

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2014, 14:36 CategorieOled tv's

Alweer ruim twee jaar geleden maakten Sony en Panasonic bekend samen te gaan werken voor de ontwikkeling van betaalbare oled tv’s maar de vruchten van deze samenwerking zijn, voor zover wij kunnen zien, nooit geplukt. Toch geven beide fabrikanten niet op want ze gaan wederom een nieuwe samenwerking aan, deze keer voornamelijk voor de ontwikkeling van kleine oled-displays.

Sony en Panasonic, beiden fabrikanten uit Japan, gaan samen met Japan Display een samenwerking aan en hebben JOLED Inc. opgericht. Dit bedrijf moet oled-displays voor mobiele apparaten gaan ontwikkelen en ook grote schaal gaan produceren. Het doel is om de grootste fabrikant van oled-displays ter wereld te worden. Opvallend genoeg wordt er niet gesproken over oled-displays voor tv’s. Als onderdeel van de deal stoppen Panasonic en Sony met de eigen activiteiten voor de ontwikkeling van oled-schermen.

De samenwerking die in 2012 gestart werd kwam vorig jaar ten einde en dus lijkt het erop dat we voorlopig geen zelf ontwikkelde oled tv’s van Sony en Panasonic hoeven te verwachten. Er gaan echter wel geruchten over oled tv’s van beide bedrijven maar de panelen hiervoor zouden door LG geproduceerd worden. De verwachting is dat we begin volgende maand, tijdens IFA 2014, meer te horen krijgen van zowel Sony als Panasonic. Begin dit jaar toonde Panasonic tijdens CES 2014 al een aantal oled tv’s met gebogen scherm.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.