Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer komt met nieuw compact P2 hifi-systeem

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2014, 16:14 CategorieLuidsprekers

Pioneer lanceert een nieuw hifi-systeem genaamd P2, opgebouwd uit verschillende compacte onderdelen. Het systeem heeft ook uitgebreide netwerkfunctionaliteiten. Het systeem bestaat uit de SX-P01 stereo-ontvanger en de nieuwe N-P01 netwerkaudiospeler. Die laatste kan ook aan andere systemen worden toegevoegd zoals de P1 die eerder op de markt verscheen.

SX-P01 stereo-ontvanger

In het centrum van het P2-systeem, en tevens ook het eerder uitgebrachte P1-systeem, staat de SX-P01. Deze stereo-ontvanger is in staat om 2 x 75 watt muziekvermogen te produceren. Volgens Pioneer is de geluidskwaliteit vergelijkbaar met die van de grotere hifi-systemen door het voorversterkerblok dat is afgezonderd van de andere circuits en een aparte stroomvoorziening heeft. De stereo-ontvanger ondersteunt verschillende in- en uitgangen waardoor  verschillende muziekbronnen aansluiten geen probleem wordt. Het toestel is tevens verkrijgbaar met een geïntegreerde DAB ontvanger.

Netwerkaudiospeler N-P01

De N-P01 is de netwerkspeler die zowel deel kan uit maken van het nieuwe P2-systeem als van het bestaande P1-systeem. Je kan het toestel op elk bestaand hifi-systeem aansluiten. De netwerkspeler kan muziek van een pc, Mac of NAS streamen over een netwerk (zowel draadloos als bekabeld) en verbindt met verschillende internetdiensten. Internetradio (vTuner) wordt ondersteund maar ook muziek van diensten als Spotify kan worden afgespeeld.

Het toestel heeft tevens een Bluetooth-ontvanger waardoor muziek van smartphones en tablets ook kan worden afgespeeld. De aptX-audiocodex moet zorgen voor uitstekende geluidskwaliteit volgens Pioneer. Door de ondersteuning van AirPlay wordt het extra makkelijk voor Apple-toestellen om muziek te streamen naar het hifi-systeem. Aan de hand van de ingebouwde USB-poort kan je makkelijk USB-apparaten aansluiten op het audiosysteem.

De N-P01 speelt mp3-, WMA-, WAV-, AAC-, FLAC-, ALAC- en AIFF-bestanden af, net als audiobestanden in hoge resolutie in WAV-, FLAC-, ALAC-, AIFF- en DSD-formaat (2,8 MHz).

N-P01 pioneer

Kers op de taart

De S-P01 moet het systeem compleet maken. De basreflexboekenplankluidsprekers zijn uitgerust met een conuswoofer van 12 cm uit glasvezel en een tweeter van 25 mm met zachte koepel. Het hele systeem is simpelweg te bedienen aan de hand van de afstandsbediening of aan de hand van de bijhorende applicatie voor je smartphone.

Het systeem zal volgende maand in de winkelrekken verschijnen. Het P2-systeem zal zo’n €849 kosten. De netwerkspeler, de N-P01, heeft een aangeraden prijs van €399. Het eerder aangekondigde P1-systeem kost zo’n €699.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.