Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips synchroniseert Hue-lampen met films en series

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2014, 14:28 CategorieAlgemeen

Op het gebied van home cinema kennen we Philips natuurlijk al tijden van de Ambilight-verlichting. Met ledjes achterop de tv wordt de muur gekleurd en, volgens de fabrikant, de kijkervaring verrijkt. Philips heeft vorig jaar echter ook de Hue-lampen op de markt gebracht waarmee heel de huiskamer voorzien van worden van slimme verlichting. Ook deze lampen moeten volgens de fabrikant gaan bijdragen aan een optimale home cinema-ervaring.

Philips heeft namelijk een nieuwe toepassing voor de Hue-lampen bedacht waardoor ze een belangrijke rol spelen tijdens het kijken van een film of serie. Dankzij een speciaal ontwikkelde app kunnen de lampen, welke middels WiFi in verbinding staan met je thuisnetwerk, gesynchroniseerd worden met films en series. Experts van Philips willen films en series gaan voorzien van een speciale track die informatie geeft over de licht-effecten die door de Hue-lampen weergegeven moeten worden.

Deze track zorgt er dan voor dat de Hue-lampen precies inspelen op datgene dat er op tv gebeurt. In eerste instantie wordt het concept als pilot ingezet, samen met de Amerikaanse zender NBC. De eerste films die van een extra track voorzien worden om de Hue-lampen aan de sturen zijn Sharknado en Sharknado 2. Wanneer Philips ook in Nederland van start gaat met deze dienst is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.