Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips lanceert goedkope Ultra HD tv’s in de PUS6809-serie

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2014, 13:29 CategorieLcd en led tv's

Philips volgt het voorbeeld van onder meer Samsung en LG. De Nederlandse fabrikant, inmiddels onderdeel van TP Vision wat tv’s betreft, komt namelijk met een goedkope serie Ultra HD tv’s. De nieuwe serie gaat onder de naam PUS6809 en moet binnenkort in de Nederlandse winkels verschijnen.

Als we de 2014 lcd led tv line-up van Philips bekijken dan zien we al een aantal betaalbare 4K Ultra HD tv’s in de PUS7809-serie maar het kan nog wat goedkoper moet Philips gedacht hebben. De PUS6809-serie bestaat uit drie modellen, variërend in formaat van 40-inch tot 58-inch.

De PUS6809-modellen beschikken over een 4K-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels maar moeten het stellen zonder HDMI 2.0-poorten waarmee toekomstige 4K-mediaspelers mee aangesloten kunnen worden. Ook ontbreekt de HEVC-codec waarmee 4K-materiaal van onder meer Netflix gestreamd kan worden. Eigenlijk moeten we dus zeggen dat je wel een 4K Ultra HD tv krijgt maar dat je er niet bijzonder veel mee kunt.

Philips-PUS6809

Daarnaast heeft Philips de Ambilight-verlichting achterwege gelaten maar daar tegenover staat wel toegang tot het smart tv-platform met onder meer apps als Netflix, Spotify en YouTube. Ook kunnen de tv’s content opnemen op een externe usb-harddisk en maakt de MultiRoom-functie het mogelijk om content naar andere Philips tv’s in huis te streamen.

De nieuwe serie bestaat uit de 40-inch 40PUS6809, de 50-inch 50PUS6809 en de 58-inch 58PUS6809. De modellen krijgen adviesprijzen van respectievelijk 649 euro, 999 euro en 1.799 euro mee. Philips heeft laten weten dat deze modellen niet naar Nederland komen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.