Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips Android tv’s krijgen toegang tot cloudgaming-dienst OnLive

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2014, 12:08 CategorieGaming

Gisteren maakte TP Vision bekend dat de Philips tv’s met Android, welke volgende maand gelanceerd worden, de eerste ter wereld zijn met Spotify Connect. Dat is echter niet het enige unieke want vandaag laat de fabrikant weten dat het ook de eerste tv’s zijn die standaard met toegang tot de cloudgaming-dienst OnLive geleverd worden.

Met OnLive, een dienst die buiten Europa al aardig populair is, kunnen videogames van console-kwaliteit op tv worden gespeeld zonder dat er daadwerkelijk een spelconsole aan te pas komt. De integratie het gameplatform maakt het mogelijk games uit het aanbod van de OnLive Game Service te spelen door simpelweg een controller op de tv aan te sluiten. De OnLive-bibliotheek omvat alle soorten games, van kaskrakers tot sport-, race-en action-adventuregames.

Wat OnLive uniek maakt, is dat de eigenaar van een Philips tv alléén kan spelen, maar ook op afstand met vrienden, en dan maakt het niet uit of dat op de tv is of op een ander apparaat, zoals een pc, een Mac of een Android-tablet. Ook kunnen de deelnemers aan het spel beginnen op de Philips tv en, bijvoorbeeld als ze het huis hebben verlaten, verder spelen op een Android-tablet. De vorderingen worden in de cloud opgeslagen en automatisch gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten.

Alle Philips tv’s met Android zijn uitgerust met Ambilight, waarmee een lichtgloed – die precies overeenkomt met de kleuren op het scherm – op de wand achter de tv getoond wordt. Dankzij de Ambilight Gaming Mode zijn de lichteffecten in staat om ook snelle scenes in actie- en sportgames bij te houden, aldus Philips.

OnLive-games die beschikbaar zijn voor een Philips tv kunnen worden gespeeld met een gamecontroller die is gebaseerd op XInput. De OnLive Game Service zal in de loop van 2014 beschikbaar komen op Philips tv’s die worden aangedreven door Android.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.